HIRDETÉS
HIRDETÉS

Baku, Bangkok, Moszkva, Budapest – egy Kelet-szakértő lesz az új brit nagykövet

Szerző: | 2020. február 13., 13:09 | Külföld

Paul Fox leendő budapesti brit nagykövet. Forrás: www.gov.uk/

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Leginkább Ázsia, a Balkán és Kelet-Európa szakértőjének nevezhető Paul Fox, aki idén szeptemberben veszi át a budapesti brit nagykövetség irányítását. A jelenlegi misszióvezető, Iain Lindsay röviddel Budapestre érkezése után országosan ismert és népszerű lett többek között azzal, hogy magyarul mondott verseket és gyakran vállalt nyilvános szerepléseket.

A nagykövetváltásról beszámoló brit nagykövetség idézi a leenedő nagykövet diplomatikus üzenetét, miszerint: „Rendkívüli megtiszteltetés számomra, hogy kineveztek az Egyesült Királyság magyarországi nagykövetévé. Minden erőmmel azon leszek, hogy tovább erősítsem az országaink és népeink közötti szoros együttműködést az előttünk álló, izgalmas időszakban, amikor az Egyesült Királyság új kapcsolatokat létesít a régióval és a világgal.”

Nincs félnivaló | Magyar Hang

Paul Fox 1987-ben kezdte hivatalos diplomáciai pályafutását az akkori Jugoszláviában. Azóta megfordult különböző pozíciókban Bakuban, Bangkokban, Varsóban, Abu Dzabiban, Dubájban. 2018-2019-ben Moszkvában volt tanácsos.

Címkék: diplomácia, Egyesült Királyság, Lindsey Graham, Nagy-Britannia


HIRDETÉS
Új idők új focija

Új idők új focija

Élvezhető, családbarát produkció, látványszínház született, amelynek az Üllői úton és néhány más helyen legalább nem a díszpáholy a célközönsége. De vajon szenvedéllyel szerethető-e ez a fajta futball?

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest