HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Róna Péter: N...

Róna Péter: Nincs pánik, bár megjelent a koronavírus az Oxfordi Egyetemen

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Valóban elérte az Oxfordi Egyetemet a koronavírus, az Állami Egészségügyi Szolgálat (Public Health England – PHE) bejelentette, hogy pozitív tesztet produkált egy oxfordi egyetemi hallgató. Ezzel együtt nincs nagy ijedelem az intézményben. A megfertőződött hallgató ugyanis nagyon korrekten járt el, amikor külföldről visszatérve észlelte a tüneteket magán, azonnal önkéntes karanténba vonult lakásában, az egyetemen közismert eljárási rend szerint hívta az egészségügyi hatóságot – nyilatkozta a Magyar Hangnak Róna Péter közgazdász, az Oxfordi Egyetem oktatója.

– Úgy tűnik az egyetem vezetése és az egészségügyi hatóság kezelni tudja a helyzetet. Az egyetem például óránként ad ki tájékoztatást, történt-e valami változás. Miután a diák hazatérését követően nem látogatta az előadásokat és szemináriumokat, illetve más egyetemi rendezvényen sem jelent meg – bár nagyon figyelnek a hatóságok –, még sincs szükség az oktatás korlátozására. Én például szerdán esedékes előadásomat megtartom – mondta Róna Péter. – Ugyanakkor az egészségügyi hatóságok felvették a kapcsolatot azokkal a személyekkel, akikkel hazatérését követően kapcsolatban került a diák, hogy megtegyék a szükséges intézkedéseket, azaz megvizsgálják, fertőzöttek-e vagy sem. A fertőzött fiatal továbbra is saját lakásában önkéntes karanténban várja állapota javulását. 

Róna Péter arról is beszélt lapunknak, hogy maga a járvány közel sem olyan veszélyes, mint például a múlt század elején a spanyolnátha volt, azonban a fertőzés okozta globális válság – amely úgy tűnik, nem nagyon kerülhető el – miatt hosszabb távon akár az egészségügyi ellátó rendszer összeomlásának veszélye is fennáll.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Hajdú Péter
Hajdú Péter
A Magyar Hang gazdasági újságírója, közgazdász

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,742lájkolóTetszik
3,487követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek