Ágyi poloskáktól tartanak a francia utasok

Ágyi poloskáktól tartanak a francia utasok

Ágyi poloska (Fotó: Pxhere)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A tömegközlekedési járműveken felbukkanó ágyi poloskák miatt aggódnak Franciaországban – derült ki a Le Point cikkéből. Az utóbbi hetekben ugyanis több bejelentés is érkezett a francia tömegközlekedési eszközökön megjelenő ágyi poloskákról: a párizsi és Île-de-France-i tömegközlekedést összefogó RATP-nél körülbelül tíz, az SNCF vasúttársaságnál harminchét ilyen panasz történt.

A közlekedési miniszter, Clément Beaune eközben igyekezett megnyugtatni mindenkit, hogy az elmúlt időszakban nem bukkant fel bizonyítottan az említett rovar a buszokon és villamosokon. Az érintett panaszokat kivizsgálták és arra jutottak, hogy egyiket sem lehet bizonyítani. „Nem nőtt az esetek száma, nincs pszichózis, nincs szorongás”, igyekezett hűteni a kedélyeket Beaune. A politikus elmondása szerint szigorúan ellenőrzik a bejelentéseket, és arra kérik a szolgáltatókat, hogy három havonta tegyék közzé a beérkezett adatokat. Kérte egyben az üzemeltetőket, hogy erősítsék meg protokolljaikat, és gyors munkát végezzenek.

A témában tárcaközi értekezletet is tartanak pénteken Matignonban. A miniszterrel való legutóbbi megbeszélésen részt vett az RATP és az SNCF mellett a közösségi- és vasúti közlekedés munkáltatói szervezeteként működő UTP, az Országos Személyszállítási Szövetség (FNTV), a Francia Repülőterek Szövetsége (UAF), a légiközlekedés nemzeti szövetsége (Fnam), valamint a Tömegközlekedést Használók Egyesületeinek Országos Szövetsége (Fnaut).