Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emeltek vádat Alec Baldwin ellen

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emeltek vádat Alec Baldwin ellen

Alec Baldwin az amerikai nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének döntőjét nézi New Yorkban. Baldwin egy kellékfegyverrel agyonlőtte a vezetőoperatőrt, a rendezőt pedig megsebesítette az új-mexikói Santa Fében tartott filmforgatáson 2021. október 21-én. A westernfilmnek a színész főszereplője és producere volt (Fotó: MTI/AP/John Minchillo)

Fotó: John Minchillo

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emelt vádat az új-mexikói törvényszék Alec Baldwin ellen – jelentette a BBC. Az ismert színésznek a Rust című film forgatásán 2021 októberében történt halálos baleset miatt kell bíróság elé állnia. Ahogy arról lapunk is beszámolt, a western film új-mexikói forgatásán egy jelenetben a 65 éves színész kezében elsült egy 45-ös kaliberű pisztoly, amely halálosan megsebesítette az ukrán származású 42 éves Halyna Hutchins operatőrt. Az esetben a rendező, Joel Souza is megsebesült.

Baldwin az esettel kapcsolatban azt állítja, hogy nem húzta meg a ravaszt, csak a pisztoly kakasát húzta vissza. Az új-mexikói különleges ügyészek szerint azonban a fegyver szakértői elemzés arra a következtetésre jutott, hogy nem lehetett volna nem meghúzással elsütni a ravaszt.

A színész ellen nem ez az első vádemelés az ügyben. Korábban, még tavaly áprilisában ejtették az ügyet, ám az amerikai szövetségi állam különleges ügyészei ezt követően bejelentették, hogy megállapításaik szerint Baldwin mégis bűnös lehet a gondatlanságból elkövetett emberölésben.