Felszólították a fideszes képviselőket, hogy most már ne akadályozzák a svéd NATO-csatlakozást

Felszólították a fideszes képviselőket, hogy most már ne akadályozzák a svéd NATO-csatlakozást

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Jens Stoltenberg NATO-főtitkár (j) Brüsszelben a szövetség rendkívüli csúcstalálkozóján 2022. február 25-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Üdvözölte Jens Stoltenberg NATO-főititkár, hogy a török parlament kedd este megszavazta Svédország NATO-csatlakozásának ratifikációját, egyúttal pedig a magyar kormánypártoknak is üzent. „Szintén számítok Magyarországra, hogy minél hamarabb elvégzi a nemzeti ratifikációt” – közölte kedden este a NATO főtitkára. Erdogan török elnök várhatóan néhány napon belül alá is írja a parlamenti határozatot – írja a Reuters.

Ezt követően már csak Magyarország lesz hátra, a parlament viszont csak február végétől üésezik. Orbán Viktor és a kormány többször is azt üzente, hogy nem Magyarország lesz az utolsó, aki ratifikálja a csatlakozást. Eddig a kabinet azt kommunikálta, hogy a kormány támogatja a folyamatot, de a fideszes képviselőknek problémáik vannak a svédekkel, ezért halogatták a szavazást. Ám miután kiderült, hogy a törökök szavaznak, Orbán Viktor meghívót küldött gyorsan a svéd kormányfőnek, hogy tárgyaljanak a NATO-csatlakozásról. Erre meglehetősen hűvös választ kapott.