Kiderült, kik öröklik Berlusconi milliárdos birodalmát

Kiderült, kik öröklik Berlusconi milliárdos birodalmát

Pier Silvio Berlusconi, az elhunyt egykori olasz kormányfő fia és testvére, Barbara a néhai miniszterelnök otthonának, a Milánó melletti Arcoréban álló Villa San Martinónak a bejáratánál a politikus temetésének napján, 2023. június 14-én (Fotó: MTI/AP/LaPresse/Alessandro Bremec)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyilvánossá vált a 86 éves korában június 12-én elhunyt egykori jobboldali olasz kormányfő, médiamogul és milliárdos üzletember, Silvio Berlusco végakarata. A BBC beszámolója szerint az összesen mintegy 6,8 milliárd dollár értékű Berlusconi-birodalom zászlóshajójának számító Fininvest többségi tulajdona az életvitele és üzleti ügyei miatt sokat kritizált néhai miniszterelnök két nagyobbik gyerekéhez került. Az 56 éves Marina és az 54 éves Pier Silvio már az 1990-es évek óta tevékenykedtek apjuk cégbirodalmában. Így olyan nagy meglepetés nem történt a végrendelet felfedésével.

A beszámolók szerint Berlusconi 100 millió eurót hagyott utolsó partnerére, élettársára, az 53 évvel fiatalabb Marta Fascinára is. Az elhunyt olasz egykori kormányfő testvére, Paolo szintén 100 millió eurót kap, míg a néhai miniszterelnök közeli tanácsadója, Marcello Dell'Utri 30 milliót.

Egyelőre ugyanakkor nem világos, hogy Berlusconi számos más értékes vagyontárgya hogyan öröklődik tovább; számos luxusvilláját nehéz lehet egyenlő arányban átadni utódainak. Így nem tudni mi lesz a Szardínia szigetén fekvő Villa Certosával sem – ahol annak idején többek között Vlagyimir Putyi orosz, és George W. Bush amerikai elnökök is megszálltak –, és amely a maga 126 szobájával 259 millió eurót érhet.

Berlusocni örökségéről, arról, hogy milyen nyomot és örökséget hagyott Olaszországra, legutóbb a Reptér című külpolitikai műsorunkban is beszélgettünk, amelyet alább tudnak teljes egészében meghallgatni!