Legalább tíz embert megölt egy gépfegyveres támadó Los Angeles közelében

Legalább tíz embert megölt egy gépfegyveres támadó Los Angeles közelében

Rendőrök a kaliforniai Monterey Parkban elkövetett lövöldözés helyszínén 2023. január 22-én hajnalban. (MTI/EPA/Caroline Brahman)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Cikkünk frissül

Lelőttek legalább tíz embert helyi idő szerint szombaton este egy kínai holdújévi fesztivál után a Los Angeles belvárosától 7 mérföldre lévő Monterey Park kisvárosban, ahol jelentős számú ázsiai bevándorló él. A Los Angeles Times úgy tudja, a támadó férfi egy félautomata fegyverrel nyitott tüzet egy táncstudióban, nem sokkal este tíz óra után.

Szemtanúk szerint a gyilkos válogatás nélkül tüzelt arra, akit meglátott, többször tárat tudott cserélni a fegyverén. A halálos áldozatok mellett számos sebesült is van.

A támadót még nem sikerült elfogni, a CNN szerint már az FBI is bekapcsolódott a hajszába. 

Egy 2020-as felmérés szerint a 61 ezer fős Monterey Park lakosságának 65,6 százaléka ázsiai származású. A rendőrség szerint még korai megmondani, hogy az elkövető ismerte-e az áldozatokat, illetve, hogy célzott támadást hajtott végre vagy sem. 

Andrew Meyer rendőr százados az AP hírügynökségnek azt mondta vasárnap: a sebesülteket mind kórházba kellett szállítani, állapotuk a stabiltól a válságosig terjed. A tíz halálos áldozat még a helyszínen elhunyt – tette hozzá.