Orbán tárgyalt Putyinnal

Orbán tárgyalt Putyinnal

Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) kétoldalú tárgyalásuk előtt Pekingben 2023. október 17-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor miniszterelnök kedden kétoldalú tárgyalást folytatott Vlagyimir Putyinnal, Oroszország elnökével Pekingben – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A két vezető egyeztetett a magyar-orosz együttműködésről a gáz- és olajszállítások valamint a nukleáris energia területén. Orbán Viktor a megbeszélésen a béke fontosságát hangsúlyozta. Kifejtette: az egész kontinens, így Magyarország számára is kulcsfontosságú, hogy legyen vége a menekültáradatnak, a szankcióknak és a harcoknak – ismertette a közleményben Havasi Bertalan. Orbán Viktor az egyetlen nyugati vezető, aki részt vesz a fórumon (Cikkünk korábbi verziájában azt írtuk, hogy ő az első nyugati vezető, aki személyesen tárgyalt Putyinnal azt követően, hogy Ororszország megtámadta Ukrajnát, de az osztrák kancellár volt az).