Viharos körülmények között szállt le Orbán Viktor Ankarában

Viharos körülmények között szállt le Orbán Viktor Ankarában

Ilyen viharos idő fogadta Orbán Viktort Ankarában 2023. június 3-án. (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Viharos leszállás Ankarában. Irány Erdogan elnök úr beiktatása!” – írja Facebook-oldalán Orbán Viktor. Ankarában jókora vihar lehetett szombaton, a miniszterelnök Facebook-oldalára feltöltött képek alapján még az utakat is elárasztotta a víz.

Mint ismert: az újraválasztott török elnök, Recep Tayyip Erdogan szombaton letette az államfői esküt a török parlamentben, és ezzel megkezdődött harmadik elnöki ciklusa. Az újraválasztott török államfő beiktatási ceremóniájára délután az elnöki palotában kerül sor, majd Recep Tayyip Erdogan ünnepi vacsorán látja vendégül világ minden tájáról érkezett állami vezetőket. 

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerint Orbán nagyon fontosnak tartotta, hogy eleget tegyen Erdogan elnök személyes meghívásának, mert az ő választási győzelme Magyarország és Európa biztonsága szempontjából is kulcsfontosságú fejlemény.