HIRDETÉS
Kezdőlap Kultúra Újranyit ötsz...

Újranyit ötszáz kínai mozi

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Bár egyelőre lassan fogynak a jegyek, de fokozatosan nyitják újra a kínai mozikat – számolt be róla a brit The Guardian. Hétfőtől ötszázhét filmszínház fogad újra nézőket, ami persze még csak a kezdetet jelenti, hiszen a 70 ezer mozinak ez csupán a bő 5-7 százaléka. A következő hetekben terveznek újranyitni még több helyet.

Az ötszázhét vetítőhely többnyire elszigetelt vagy partmenti régiókban működik, olyan helyeken, ahol már több mint egy hónapja nem regisztráltak új koronavírus-fertőzést. Fujian és Guangdong tartományban ennek ellenére pénteken például egy jegyet sem adtak el, az eddigi pár napos összbevétel pedig kevesebb mint kétezer dollár. A nézők leginkább a kínai Sheep Without a Sheperd című thrillerre, illetve a szintén kínai Spycies animációs filmre voltak kíváncsiak.

Az új bemutatók mellett korábbi nagy sikerekkel próbálják az embereket visszacsalogatni a mozikba. Ezek közt van például a 2015-ös Farkastotem, amit a kínai Jiang Rong fél-önéletrajzi regénye alapján rendezett a francia Jean-Jacques Annaud. Bemutatják továbbá az Oscar-díjas Zöld könyvet, valamint újra játsszák az első Harry Potter-filmet is.

Magyarországon közel két hete, március 11-én jelentették be, hogy nem lehet száz főnél nagyobb beltéri rendezvényt tartani. Ezt követően néhány napig még száz fő alatt várta a nézőket a Cinema City, illetve több kisebb játszóhely, egy hete viszont teljes egészében bezárták a mozikat. Így tettek a többi európai országban is.

HIRDETÉS

A stúdiók egyelőre, mint például a Universal, online megjelenésekkel számolnak, illetve számos nagyobb film bemutatóját, például a Hang nélkül 2.-ét és az új James Bond-filmét elhalasztották Magyarországon is. Akadnak, akik most döntenek a bezáratás mellett. Ausztráliában hétfő déltől nem lehet a vetítőhelyeket látogatni.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,732lájkolóTetszik
3,480követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek