Oscar-díjat kapott Mihalek Zsuzsa, a Szegény párák berendezője

Oscar-díjat kapott Mihalek Zsuzsa, a Szegény párák berendezője

Emma Stone a Szegény párák című filmben

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mihalek Zsuzsa berendező, illetve James Price és Shona Heath kapták a legjobb látványtervért járó Oscar-díjat az idei gálán a Szegény párák című produkcióért.

Jorgosz Lantimosz általunk is dicsért filmje egyébként is nagyot nyerni látszik a díjátadón, de az eredményekről részletesen beszámolunk a későbbiekben. A Szegény párák cikkünk írásáig technikai kategóriákban nyert, elvitte a legjobb sminkért és a legjobb jelmeztervért járó elismerést is. A legjobb adaptált forgatókönyv kategóriában viszont hoppon maradt, az Amerikai irodalom (American Fiction), illetve Cord Jefferson rendező-forgatókönyvíró kapta a díjat.

„Komolyan mondom, hogy ezt a filmet moziban kell látni, most már nyilvánvaló lesz mindenkinek, hogy miért mondom ezt” – kommentálta a díjat Deák Kristóf rendező, aki a Cinema City oldalán követi élőben az átadót. A Mindenki című rövidfilm Oscar-díjas alkotója szerint a Szegény párák fantasztikusan néz ki, sosem azt nyújtja, amit várunk tőle, és olyan, amilyen szerinte egy igazi jó filmnek lennie kell. 

 A Szegény párákat Magyarországon forgatták, így nem Mihalek az egyetlen magyar stábtag, a filmnek pedig a harmadik nyilvános vetítése is Magyarországon, a miskolci Cinefesten volt. 

A Szegény párák jelmeztervezője, Holly Waddington a díja átvételekor külön köszönetet mondott a budapesti stábnak a közös munkáért. Hozzátette, ez ráadásul a járvány nehéz időszakában történt, ezért pedig különösen hálás a kollégáinak.

James Price és Shona Heath köszönőbeszédét itt tudják visszanézni:

Mihalek Zsuzsának és a film két látványtervezőjének nem ez az első elismerése a különleges képi világú filmért. A Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) februári gáláján is díjazták őket, de számos egyéb díjat és jelölést is kaptak már a produkcióért.