Rekordnézettséggel nyitott a mozikban az ElkXrtuk

Rekordnézettséggel nyitott a mozikban az ElkXrtuk

Jelenetkép az Elkxrtuk című filmből. Forrás: Megafilm.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rekord számú, közel hatvan mozi vetítette a nyitóhétvégéjén a 2006-os őszi események egy részét feldolgozó fikciós filmet, az Elkxrtukat, ennek megfelelően rekord számú nézettséget jelentett az első hétvégéről a statisztikát vezető Filmforgalmazók Egyesülete.

A négynapos mozihétvégén (amely alatt a csütörtöki műsorváltástól vasárnapig terjedő időszakot értik) 42 586 néző volt kíváncsi Dobrev Klára és a többiek kalandjaira. Összehasonlításképpen: az idei legtöbb nézőt vonzó magyar filmet, a Toxikomát az első hétvégéjén 15 067-en látták. A Filmforgalmazók Egyesülete a forgalmazók önbevallása alapján összesíti hétvégéről hétvégére a látogatottsági adatokat, annak valóságtartalmát nincs eszköze ellenőrizni.

A Gyurcsány-mentes Gyurcsány-film ezzel az eredménnyel is csak a dobogó harmadik helyét tudta megcsípni, előtte végzett a Dűne új feldolgozása és a Venom-franchise második része.

Az ElkXrtuk rengeteg ingyenes vetítéssel is csábította a mozilátogatókat: a statisztikából nem derül ki, hogy az ingyenes vetítéseket beleszámolták-e. Az átlagjegyár ugyan a legalacsonyabb az e heti új megjelenésű, nem gyerekeknek szánt filmek között, de még megfelel a szakmai sztenderdeknek, 1500 Ft körül volt.

Csak ezen egy mozihétvégén több mint 63 millió forint bevételt termelt a mozi, ami messze elmarad a 800 milliós gyártási költséghez képest.