A rezsicsökkentés ára 

A rezsicsökkentés ára 

Képkocka az RTL Híradó riportjából a berettyóújfalui csapvízról

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ivópohárban lötyögő barnás szennylé barangolja be a magyar híroldalak egy részét, undort keltve emberek százezreiben, millióiban; íme a rezsicsökkentés ára, ezt akartátok, most megkaptátok. Nem Etiópiában járunk ám, hanem Kelet-Magyarországon, ahol a legnagyobb a rajongótábor. És éppen titeket csesznek át! A rezsibokszokra és az ott olvasható hamis megtakarításokra szavaztatok, örvendtetek, mert néhány ezrest megspóroltatok, cserébe kapjátok a mocskot a poharatokba a rohadó vízvezetékekből. Talán eszetekbe jut ez is a szavazófülkében, talán nem.

A hatóság mossa kezeit, bár ebbe a kukacos löttybe a kisujja hegyét sem dugja bele épeszű ember. A földről hadoválnak, hogy magas vastartalom, meg mi egyéb, meg lerakódás, és a slusszpoén: egészségre ártalmatlan, a rovarlárvákkal teli ivóvíz csupán esztétikai jellegű elváltozás. Itasd akkor ezzel a családodat, Hatósági Ember! Légy bátor, ne a geológiai eszmefuttatásokkal magyarázd gazdáid bűnét: a magyarországi ivóvízhálózat lerohasztását. Az Energiaügyi Minisztérium megnyugtatott mindenkit: készül a nagyszabású rekonstrukciós program, amely a következő években, évtizedekben indulhat! Jól olvasta a kedves olvasó: évtizedekben! Unokáink unokái már tiszta ivóvízhez juthatnak, mámoros jövőkép, addig meg cipeljük a boltokból az ásványvizet.

Nagy igazságok: olcsó húsnak híg a leve, illetve mindennek ára van. A Fidesz–KDNP politikai terméke, a rezsicsökkentés itt bugyborékol elő a konyhai csaptelepekből. Valamivel választást kellett nyerni a 2010-es években, a vizünkre, a fűtőanyagunkra, a bankszámlánkra esett a választás. Az már senkit nem érdekelt, hogy mindegyik témában megfizettük az árat, hol számlaköltség-emelés formájában, vagy témánknál maradva: csapból folyó szennyvízben. Egy ország tapsikolt a számlában található narancsszínű rezsibokszokat látva, és kétszeres erővel karcolta az ikszet a szavazólapra a Fidesz mellé. Az átvágás bejött, a NER lophatott tovább, az ivóvízhálózat fejlesztése megdermedt, mint Rezsi Szilárd soknapos pörköltszaftja. Hála az égnek uniós forrásokkal ivóvíztisztító berendezések azért épülhettek országszerte. Gondoljunk bele, ha ez sem történt volna, mi áramolna az évszázados csöveken a háztartásokba: kígyók, békák és egyéb csúszómászók? 

Tanulság nincs, csak kínlódás és pénzkidobás: ásványvizek zsugorhegyei a spájzban, vízszűrő-berendezések telepítése óvodákba, bölcsődékbe, víztisztító kancsók a háztartásokba és egyéb kényszerű „okosságok”, hogy tiszta ivóvízhez jusson az ember. Többletköltség mindenkinek. Ez a rezsicsökkentés és a felelőtlen hatalomgyakorlás valódi ára.

Olvasna még Szabó Antaltól? Kattintson!

Ez a cikk eredetileg a Magyar Hang 2023/44. számában jelent meg november 3-án.