Ahogy Szijjártó ajánlotta, játsszunk a gondolattal!

Ahogy Szijjártó ajánlotta, játsszunk a gondolattal!

Orbán Viktor és Szijjártó Péter telefonhívásra figyel. Forrás: a miniszterelnök közösségi oldala.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szó szerinti idézet Szijjártó Péter külminiszter Facebook-oldaláról: „Colorado állam Legfelsőbb Bírósága diszkvalifikálta Donald Trumpot az elnökválasztási küzdelemből. Játsszunk el a gondolattal: ha valami hasonló történne egy patrióta kormány által vezetett közép-európai országban… Hány perc kellene az Európai Parlamentben a demokrácia halálának kikiáltásához, hány perc múlva adna ki elítélő közleményt az amerikai külügyminisztérium, hány perc múlva fagyasztaná be még inkább az Európai Bizottság az oda nem adott uniós forrásokat, s hány perc kellene ahhoz, hogy a globális liberális médiahálózat minden felületén szerkesztőségi cikkekben hirdessék a jogállamiság megsemmisülését???”

Hááát, az a helyzet, hogy nekem sehogy sem sikerül ez a gondolatkísérlet: sokkal inkább olyan kérdések jutnak eszembe, mint például: hány perc kellene a „patrióta kormány által vezetett közép-európai országban”, hogy az ügyészség vádat emeljen (de legalább vizsgálatot indítson) a legfőbb politikai hatalommal rendelkező személy ellen, mondjuk azért, mert hazugságokkal szerezte meg a hatalmat („ne figyeljenek arra, amit a megválasztásomért mondok”), vagy mert bő húsz éve folyamatosan ellentéteket és gyűlöletet szít a nemzeten belül („a haza nem lehet ellenzékben”), vagy mert törvénytelenségekre bíztatta párttársait („oszt jó napot”), vagy mert magához ragadott olyan döntéseket, amihez semmi köze sem lehetne („ne mi nyerjük a legtöbbet”) , vagy mert közpénz milliárdokat költ a hobbijára, vejének kimentésére az OLAF-vizsgálat alól, no meg százmilliókat kedvenc újságja életben tartására, és mindezt „meghosszabbítja Bicskéig”. És még egy kérdés: az vajon hány percbe telne, amíg ezt az urat bármely ügyben elmarasztalná a magyar bíróság, amelynek névleges függetlenségét „Brüsszel” próbálja kikényszeríteni?

Tényleg! Szíjjártónak igaza van: játszadozzunk mindenféle gondolatokkal!