Ура! Каникулы! (Hurrá! Nyaralunk!)

Ура! Каникулы! (Hurrá! Nyaralunk!)

Orbán Viktor a horvátországi tengerparton. (Fotó: Gulyáságyú Média)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mikor olvastam, hogy egyetlen (és örökös) miniszterelnökünk nyaral, eszembe jutott ez a régi szovjet (ma már orosz) film, ami a Fidesz elnökének kedvenc elvtársa anyanyelvén született egykori alkotás. Szegény Orbán Viktorunk nem tud elmenni nyaralni, hogy ne legyen hír belőle. Ha Olaszországba utazik a lányához a Magyar Honvédség (Hungarian Army) 1-es gépével persze, hogy hír lesz belőle, és mivel ilyen utazásokra hajlamos közpénzen menni, így szemet szúr, ha valahol váratlanul felbukkan.

Idén megint Horvátországban bukkant fel, kérdés lehetne, hogy most hogyan jutott oda. Tudta, hogy hír lesz a nyaralásából, de kedvenc nyaralóhelyét nem akarta kihagyni. Az elmúlt években számos alkalommal nyaralt már Horvátországban. Idén már nem volt ősz szakálla nyaralás közben, mint tavaly, amikor felmerült, hogy a honvédségi luxusgéppel repült Horvátországba. Az infláció elleni harcban a nyaralására szinte megfiatalodott és sportosabb is lett, legalábbis a frizurája. Hiába a majdnem hatmillió forintos fizetés, szegény miniszterelnökünk, más nyaralójában héderel a fárasztó hétköznapok után, nem tud fizetni a nyaralásért. Feltételezem, hogy nem kell fizetni a nyaraló használatáért egy ismerősének.

Persze, mivel tudta, hogy hír lesz belőle, így olyat választott, amin lehet csámcsogni, hogy Ungár Péter testvérének a nyaralójában ejtőzik, így Ungárt meg is kérdezték az esetről. Persze, mindenki tudja, hogy Ungár Péter édesanyja a Terror Házának kipróbált és jól bevált vezetője, aki maga amúgy is nem csekély családi vagyon birtokosa. Orbán nem mehetett Mészáros Lőrinc horvátországi villájába vagy a kisebb ottani wigwamjába sem, és sokaknak szemet szúrna, ha a miniszterelnök az új, 27 milliárdos jachton lógatná a lábát, vagy megint benne lenne a hírekben a jacht. Közben a NER megmondóemberei azt próbálják igazolni, hogy honfitársaink nyugodtan megengedhetik maguknak a balatoni nyaralást. Ha továbbra is így gyűjtik az ingatlanokat a NER-es vállalkozó honfitársaink, akkor miniszterelnökünknek egyre nehezebb lesz megfelelő pihenési helyet találnia. Vagy éppen könnyebb. Ki tudja?