Paradox, hogy LMBTQ- és feminista szervezetek tüntetnek a palesztinokért – Reptér Grünhut Zoltánnal

Paradox, hogy LMBTQ- és feminista szervezetek tüntetnek a palesztinokért – Reptér Grünhut Zoltánnal

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hogy áll az izraeli haderő gázai szárazföldi offenzívája? Mit értek el a hadműveletekkel, mennyire komoly veszteségeket okoztak a Gázai övezetet uraló radikális iszlamista Hamásznák és a többi radikális iszlamista szervezetnek? Mennyi tartaléka lehet még a Hamásznak? Minél több gyerek hal meg a gázai műveletekben, az európai és amerikai közhangulat annál inkább Izrael-ellenessé válik. De meddig hajlandó elmenni Izrael? És hogyan gondolkodnak minderről Izraelben, a társadalmon vagy a kormányon belül vannak-e ellentétek, súrlódások emiatt? Kik tüntetnek egyre hevesebben a palesztinok mellett? Az izraeli kormány újfent jelezte: nem kívánják megszállni a Gázai övezetet. Ki veheti át az irányítást a területen? Ezekről beszélgettünk külpolitikai podcastunk legújabb adásában Grünhut Zoltán Izrael-szakértővel.

A gázai háború fejleményei voltak terítéken a brüsszeli percekben is, amelyben Arató László tudósítónk többek között arról beszélt, hány magyar állampolgár tartózkodik jelenleg a Gázai övezetben, és róluk mit lehet tudni.

A műsor podcastként is meghallgatható. Iratkozzon fel Podcast-csatornáinkra: SpotifyGoogle PodcastsApple Podcast.