Végtelen nihil: ilyen belülről az ukránok titkos orosz hadifogolytábora – Reptér Vörös Szabolccsal

Végtelen nihil: ilyen belülről az ukránok titkos orosz hadifogolytábora – Reptér Vörös Szabolccsal

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Milyen belülről az ukránok titkos orosz hadifogolytábora? Ezúttal Vörös Szabolccsal, a Válaszonline újságírójával, fotóriporterével beszélgettünk, akinek sikerült bejutnia egy ilyen intézménybe, ahol interjúkat készíthetett a fogva tartott orosz katonákkal. Hogyan zajlottak ezek az interjúk? Mi volt a legmegdöbbentőbb tapasztalat? Mennyire voltak őszinték a hadifoglyok? Egyáltalán milyen a „hangulat”? Akadt-e olyasmi, amit nem lehetett leírni? Az ukránok visszakérték-e az elkészült anyagot? Ezekről is szó eset podcastunk legújabb részében, ahogy azt is érintettük, hogy lassan 2 évvel a totális orosz invázió kezdete óta most milyen a hangulat Ukrajnában? Mennyire van kizsigerelve az ukrán lakosság? Hogyan bírják emberrel az ukránok és az oroszok? És vajon miként gondolkodnak, vélekednek mostanság a magyarokról, a magyar kormány tevékenységéről Ukrajnában?

A brüsszeli percekben pedig Arató László tudósítónkkal folytattuk annak az – egyébként finn néppárti kezdeményezésű – EP-petíciónak az utóéletét, amely azt célozná, hogy a folyamatos vétói miatt vonják meg Orbán Viktor szavazati jogát az uniós állam- és kormányfőket tömörítő Európai Tanács ülésein.

A műsor podcastként is meghallgatható. Iratkozzon fel Podcast-csatornáinkra: SpotifyGoogle PodcastsApple Podcast.