Pokol Gázában: „Ha nem működsz együtt, kinyírjuk a családod!” – Reptér Kis-Benedek Józseffel

Pokol Gázában: „Ha nem működsz együtt, kinyírjuk a családod!” – Reptér Kis-Benedek Józseffel

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mi a jelenlegi katonai helyzet a Gázai övezetben? Elérte-e célját az izraeli haderő? Mekkora az övezetet uraló és igazgató Hamász vesztesége, sikerült-e legalább megroppantani az iszlamista radikális szervezetet? Mi a humanitárius helyzet Gázában? Mennyire komoly az ENSZ palesztinokat segítő segélyszervezet miatt kirobbant botrány, amely szerint az UNRWA helyi palesztin alkalmazottai közül többen is Hamász vagy Iszlám Dzsihád tagok is lehetnek, illetve összejátszottak ezekkel a szervezetekkel? Mennyire húzhatja el a Hamász és a Hezbollah mellett a jemeni húszi lázadókat is támogató Irán által feltüzelt húszik nemzetközi hajókat érő támadásai? Mit akar Irán? Mit tud tenni az Egyesült Államok, amelynek számos katonáját ölték már meg a térségben az október elején kezdődött izraeli-palesztin háború kitörése óta? Belebukhat-e az izraeli vezetés a háborúba? Mi lesz a segélyezéssel, ha az ENSZ helyi szervezete megroppan? Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértővel beszélgettünk.

E heti brüsszeli percekben pedig az EU gázai humanitárius missziójának jövője, illetve Charles Michel tanácselnök EP-választásról történő visszalépése volt a téma tudósítónkkal, Arató Lászlóval.

A műsor podcastként is meghallgatható. Iratkozzon fel Podcast-csatornáinkra: SpotifyGoogle PodcastsApple Podcast.