2019-ben verekedő szurkolókat ítéltek felfüggesztett börtönbe

2019-ben verekedő szurkolókat ítéltek felfüggesztett börtönbe

Fotó: Unsplash/rawpixel

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jogerősen felfüggesztett börtönre ítélte a 2019-es Magyarország-Szlovákia labdarúgó-mérkőzés után verekedő szurkolókat a Pesti Központi Kerületi Bíróság szerdán – tudatta a Fővárosi Törvényszék közleményben.

Az eljárás adatai szerint a három vádlott 2019. szeptember 9-én nézőként vett részt a Magyarország–Szlovákia labdarúgó-mérkőzésen, majd ismeretlen társaikkal rátámadtak a szálláshelyükre tartó külföldi szurkolók egy csoportjára és bántalmazták őket. Az egyik külföldi nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A szerdai előkészítő ülésen a vádlottak beismerték és megbánták tettüket, lemondtak a tárgyalásról, a vádbeli cselekménytől eltekintve pedig nem kerültek összeütközésbe a törvénnyel. A kerületi bíróság 1 év 4 hónap – 2 év próbaidőre felfüggesztett – börtönre ítélte mindhárom férfit súlyos testi sértés és csoportosan elkövetett garázdaság miatt, továbbá 2 évre eltiltotta őket a Magyar Labdarúgó Szövetség által rendezett sportesemények látogatásától.

(MTI)