Gereben Lívia: Harcolok és meggyógyulok!

Gereben Lívia: Harcolok és meggyógyulok!

Gereben Lívia (Fotó: Jantner Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A 19 éves Gereben Lívia, a magyar kosárlabda egyik legnagyobb tehetsége még nagy lehetőségek előtt áll. Mondjuk ezt annak ellenére, hogy az Atomerőmű KSC Szekszárd játékosa nem a pályán vívja élete eddigi legnagyobb csatáját, hanem egy kórházi szobában. Lívia, akinek kedden megkezdődött a második kemoterápiás kezelése, azt mondta, az emberek szeretete akkora erőt ad neki, hogy győzni fog most is.

Nagyon kevés magyar sportolót említenek a külföldi szaklapok nemzedéke legjobbjai között. Gereben Líviát, a Szekszárd fiatal játékosát azonban a tíz legígéretesebb Amerikán kívüli kosaras közé sorolják, ez szerepel a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) honlapján is. Lívia a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémián nevelkedett, majd 2016-ban igazolt a Szekszárd NB I-es csapatához, ahol azóta is kimagaslóan játszott. Ám az élet most egy nem várt, nagyon kemény küzdelem elé állította.

A sportoló csomót érzett a tarkójánál, elment orvoshoz, és a vizsgálat kiderítette, nagy a baj. Május 10-én, pénteken tudta meg, hogy gyilkos kór támadta meg a szervezetét. Az akut leukémia egyik típusát diagnosztizálták nála. Az első órákban el sem akarta hinni, hogy ez vele is megtörténhet, ám utána már csak arra koncentrált, és koncentrál ma is, hogy ebből a csatából is győztesen jöjjön ki. Ugyanúgy, mint az eddigi pályafutása során mindig. Édesanyja minden pillanatát lánya mellett tölti, és elárulta, az első kezelésen már túl is van Lívia.

„Már megkapta az első, tíznapos kemoterápiás kezelést. Az állapota hadd maradjon a család belügye, de ahhoz tökéletesen megfelelők voltak az eredményei, hogy a következő kezelésig a megszokott környezetében, a kecskeméti otthonunkban töltse a napjait. A hét elején dőlt el, hogy kedden megkezdődött a második kemoterápiás kezelése Líviának a Szent László-kórházban. Biztosak vagyunk benne, hogy a kosárlabdapályán kívül sem adja fel, és sikerrel fogja megvívni élete legnagyobb harcát” – jelentette ki lapunknak Gerebenné Bresák Zita.

A már a felnőttválogatottnál is számításba vett tizenkilenc éves játékos biztos benne, hogy ezt a betegséget is le fogja győzni. Családja, barátai és csapattársai is mellette vannak, ahogy az egész kosárlabda-társadalom itthon és külföldön, legyen szó edzőről, szurkolóról, játékosról.

„Nagyon sokat számít, hogyan állok hozzá a dologhoz, minél előbb meg szeretnék gyógyulni. Most rengeteget jelentett, hogy itthon lehettem, hiszen itt, a szeretteim körében teljesen más volt a közérzetem, mint a kórházban. A szüleim és a nővérem, Dorka minden pillanatban velem van. Sok erőt ad, hogy a kecskeméti nevelőegyesületem és a jelenlegi klubom minden anyagi és erkölcsi támogatást megad ahhoz, hogy a lehető legjobb körülmények között tudjak küzdeni és gyógyulni, illetve az egész kosártársadalom szeretete is segít testben és lélekben, hogy küzdjek. Ígérem mindenkinek, hogy harcolok és meggyógyulok!” – mondta a Magyar Hangnak a kosárlabdázó. Líviát pszichológus is segíti élete nagy csatájában az onkológusokból álló orvosi csapat mellett.

A teljes riportot keresse a Magyar Hang június 28-án megjelent 2019/26. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/26. számban? Itt megnézheti!