HIRDETÉS
Kezdőlap Sport Foci-vb Számítani leh...

Számítani lehetett Németország bukására

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Erre nem sokan fogadtak volna! A világbajnoki címvédő Németország még a csoportkört sem élte túl, sőt szégyenszemre kvartettjében az utolsó helyen végzett úgy, hogy még a Koreai Köztársaságtól is vereséget szenvedett. Bombameglepetés, ám ha a vb-k történetét megvizsgáljuk, akár számíthatott volna ilyen csúf szereplésre Joachim Löw csapata.

HIRDETÉS

A labdarúgó-világbajnokságok történetében eddig kétszer fordult elő, hogy megvédte címét az aktuális világbajnok. Ezt a bravúrt a vb-k történetének legeredményesebb csapata, Brazília 1962-ben hajtotta végre, míg a négyszeres győztes olaszok még 1938-ban. Ezenkívül további két alkalommal fordult elő, amikor a címvédő a döntőig jutott – 1990-ben az argentinok, míg 1998-ban a brazilok –, ám ott vereséget szenvedett.

Ezzel szemben számos alkalommal előfordult, hogy az aktuális világbajnok gyászosan szerepelt. Akárcsak most, amikor Németország válogatottja nemcsak hogy nem élte túl a csoportkört Oroszországban, de kikapott Mexikótól és a Koreai Köztársaság csapatától is. Németország először nem élte túl a csoportkört a világbajnokságok történetében, 1938 után másodszor bukott el a torna első fázisában – akkor egyenes kieséses mérkőzését veszített el Svájc ellen –, csoportutolsóként végzett, ami minden idők leggyengébb német vb-szereplése.

Korea Republic v Germany – 2018 FIFA World Cup Russia™ – Match 43

There was huge drama in Kazan as reigning World Champions Germany were eliminated form the 2018 FIFA World Cup at the Group Stage by Korea Republic.

HIRDETÉS

A németek történelmi kiesése után jelentkezett közösségi oldalán Gary Lineker, és bizony újrafogalmazta a németekről szóló, az 1990-es világbajnokság után elhíresült mondását. „A futball egy egyszerű játék. 22 férfi kerget egy labdát 90 percen keresztül, de a végén már nem mindig a németek nyernek. Az előző verzió már csak történelem” – írta ki a Twitterre a legendás brit csatár.

Mint fentebb írtuk, nem ez az első eset, amikor a címvédő nem éli meg az egyenes kieséses szakaszt. Az első nagy kieső 1950-ben Olaszország volt, igaz, ők előtte 1938-ban, éppen a magyarok ellen szerezték meg második világbajnoki címüket, majd legközelebb 1966-ban érte ugyanez a szégyen a címvédővel, amikor Brazília esett ki az egyenes kieséses szakasz előtt. Hogy, hogy nem, ebben a történetben is szerepet kaptak a magyarok, ugyanis Albert és Bene vezetésével, valamint Farkas azóta is csodált kapásgóljával éppen mi küldtük haza a selecaót.

Sőt, a 2002-es vb-től szinte „kötelező volt” már a csoportkörben kiesnie az előző torna aranyérmesének. 2002-ben Franciaország szintén csoportutolsóként zárt egy pontot szerezve – történelmi vereséget szenvedve Szenegáltól –, a torna után kezdődött el az a megújulási folyamat a galloknál, amelynek már a következő vb-n egy ezüstérem lett a jutalma. 2010-ben Olaszország járt ugyanígy, azaz csoportutolsóként, győzelem nélkül esett ki Paraguay, Szlovákia és Új-Zéland mögött. Jött 2014, és a történelem újfent megismételte önmagát, hiszen ekkor Spanyolország vérzett el már a csoportkörben – két meccs után, igaz, legalább ők egy győzelmet arattak az ausztrálok ellen. A sormintát 2006-ban a brazilok szakították meg, ugyanis a 2002-ben százszázalékos teljesítménnyel vb-aranyat szerző Kakáék csak a negyeddöntőben buktak el a franciák ellen. 2018-ban viszont helyreállt a világ rendje, hiszen ahogy azt már írtuk, ezúttal Németország távozik csoportutolsóként Oroszországból.

A vb teljes menetrendjét itt találja, a csoportokról pedig itt olvashat.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,753lájkolóTetszik
3,047követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek