Gulácsi Péter a legjobban fizetett magyar sportoló

Gulácsi Péter a legjobban fizetett magyar sportoló

Fotó: Gulácsi Péter Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ahogy az lenni szokott, idén is a focisták vezetik a legjoban kereső magar sportolók listáját. Az első ötbe csupán egy teniszező, Fucsovics Márton tudott befurakodni. Az idei tokiói olimpia győztesei még csak megközelíteni sem tudták az aranyérmek után járó pénzükkel a focistákat.

 

A Blikk híradása szerint a legjobban kereső magyar sportoló Gulácsi Péter, a német RB Leipzig kapusa, akinek a fizetése 1,82 milliárd forintnak megfelelő euró. A válogatott labdarúgót két lipcsei csapattársa követi a listán: Willi Orbán (1 milliárd) és Szoboszlai Dominik (905 millió). Már a pályafutása vége felé jár, s a csapatában, az 1. FSV Mainzban is csak epizódszerepeket kap a héten megműtött Szalai Ádám, de a fizetésével még sokan cserélnének. A 33 éves csatár több mint 1,5 millió eurót, egészen pontosan 543 millió forintot keresett ebben az évben.

A legjobb ötben csupán egy olyan sportoló van, aki nem futballista. 2018 után másodszor lépte át pályafutása során egy naptári évben az 1 millió dolláros (320 millió forintos) álomhatárt Fucsovics Márton keresete. A 2021-es esztendőben, az egyéni és a páros eredményeket is figyelembe véve 1,1 millió dollárt (352 millió forintot) ütögetett össze a világranglistán 40. MTK-sportoló.