Pénzbüntetéssel megúszhatják az ukrán zászlót meggyalázó magyar drukkerek

Pénzbüntetéssel megúszhatják az ukrán zászlót meggyalázó magyar drukkerek

Képünk csak illusztráció! Ukrán zászló az Európai Parlament 2022. március 1-i ülésén (Fotó: Európai Parlament/Daina Le Lardic)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vádat emelt a vilniusi ügyészség két magyar szurkoló ellen – írja a Népszavalitván közszolgálati média alapján. 

A vádiratban az szerepel, hogy a két magyar – akik a magyar futballválogatott Európa-bajnoki selejtezőjére érkeztek az országba – október 15-én este leszedte a zászlót egy épület homlokzatáról a vilniusi Didžioji utcán, bedobta egy kukába, majd ráköpött. Mindketten ittasak voltak. A vádlottak nem tudtak magyarázatot adni tettükre. Mivel elismerték bűnösségüket és őszinte megbánást tanúsítottak, így a vilniusi kerületi ügyészség azt kérte a bíróságtól, hogy büntetővégzésében szabjon ki rájuk pénzbüntetést és állapítsa meg bűnösségüket idegen állam zászlajának meggyalázásában.

Emlékezetes, a meccs előtt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter videóban számolt be arról, hogy magyar szurkolókat vettek őrizetbe Litvániában, de arról nem beszélt, hogy miért vitte be őket a rendőrség. A mérkőzés egyébként 2-2-es döntetlennel ért véget. 

Címkék: szurkoló, Litvánia