HIRDETÉS
Kezdőlap Tudomány Palkovics jel...

Palkovics jelöltje lesz az MTA-ról leválasztott kutatóhálózat vezetője

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Részletek ITT. Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

A Hvg.hu információi szerint a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) korábbi alelnöke, Maróth Miklós kerülhet az akadémiáról leválasztott kutatóhálózat, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) élére. A kinevezést hivatalosan holnap jelentik be.

HIRDETÉS

Maróth Miklós Palkovics László miniszter jelöltje, a portál információi szerint Lovász László MTA-elnök szinte az utolsó pillanatig gondolkodott, hogy elfogadja-e. Úgy tudják, Lovász és Maróth kedden találkozott. A hírportál egyik forrása arról beszélt, Lovász diktátumszerű ajánlatot kapott, valamint, hogy Palkovicsék kizárólag idősebbeket kerestek meg – Maróth is 70 fölött van –, ami azt jelentheti, hogy a kormány néhány hónapra keres csupán megoldást, májusban ugyanis tisztújítás lesz az Akadémián, az ott kialakuló erőviszonyok határozhatják meg a jövőt.

Kedden beterjeszti Palkovics az akadémia átalakításáról szóló javaslatot | Magyar Hang

Hiába a folyamatos tiltakozás és a vasárnapi több ezres demonstráció, a kormány nem hátrál és beterjesztik a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) kutatóhálózatát kiszervező törvényjavaslatot. Az ügyben a kabinet részéről rendre megszólaló Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az ATV-nek adott interjújában azt mondta, hogy ez már kedden megtörténik.

Maróth Miklós Corvin-lánccal kitüntetett, Széchenyi-díjas klasszika-filológus, orientalista, az MTA rendes tagja. 2008 és 2014 között az MTA társadalomtudományi alelnöki tisztségét töltötte be, 2014-ben indult az akadémia elnöki posztjáért, ám alul maradt Lovász Lászlóval szemben. A tudós az Innovációs és Technológiai Minisztérium képviseletében, a Kutatóhálózati Tudományos Elnöki Bizottság társelnökeként vett részt az MTA átalakításáról szóló tárgyalásokon.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

34,961lájkolóTetszik
3,144követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Muszáj talpra állnunk – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács András Péterrel és Kónya Imrével. Digitális oktatás a zsákfalvakban. Hogy lapítják máshol a görbét? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Itt az operatív törzs napi sajtótájékoztatója – kövesse percről percre!

Ahogy minden nap, ezúttal is sajtótájékoztatót tart az operatív törzs. A szokásoknak megfelelően lapunk ezúttal is küldött kérdéseket a testületnek, eddig azonban egyszer sem reagáltak. Mindjárt kiderül, hogy ezúttal válaszra méltatnak-e.