Hadházy: vannak még borsodi falvak ellenzéki szavazatszámlálók nélkül

Hadházy: vannak még borsodi falvak ellenzéki szavazatszámlálók nélkül

Hadházy Ákos (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sajnos van még például Borsodban olyan szavazókör, ahova még nem jelentkezett ellenzéki ellenőr – hívja fel a figyelmet Facebook-posztjában Hadházy Ákos független képviselő. A szombat reggeli állapot szerint volt még néhány betöltetlen hely Ózdon, de Ágfalván, Egyeken, Eleken és Zilizen sem volt még ellenzéki szavazatszámláló.

Mint írja, ezek csak példák, és talán már be is teltek, de néhány fehér folt még egészen biztosan van szerte az országban. 

– Ha nem lesznek ott ellenőrök, a Fidesz szabadon csalhat, pedig a választás akár néhány szavazaton is múlhat – figyelmeztet az ellenzéki politikus, aki szerint március 22-ig még pótolhatók a hiányok.

Korábban az összellenzék arról beszélt, hogy több mint 20 ezer ellenzéki szavazatszámlálóra lenne szükség, akkor biztosítható, hogy a választások tiszták legyenek. A múlt hónapban több mint 18 ezer aktivistát már nyilvántartásba vettek a 20k22 nevű platformon és a Számoljunk együtt mozgalomnál, de már akkor arra hívták fel a figyelmet, hogy további jelentkezőkre van szükség, hogy legalább két ellenzéki delegált legyen minden választókerületben.