Lázár János: Amennyiben nem nyerek egyéniben, felhagyok a politizálással

Lázár János: Amennyiben nem nyerek egyéniben, felhagyok a politizálással

Fotó: Facebook/Lázár János

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Amennyiben nem nyeri meg az egyéni körzetét Márki-Zay Péter ellenében, felhagy a politizálással – erről beszélt Lázár János volt miniszter, a Fidesz hódmezővásárhelyi képviselője a Rádió7-nek, amit a Hódpress szemlézett. A politikus határozott nemmel felelt arra is, szerepelni fog-e a neve a Fidesz–KDNP országos listáján.

A miniszter azzal kapcsolatban, hogy Oroszország lerohant Ukrajnát, úgy fogalmazott: az orosz katonai offenzíva komoly hatással van Magyarország gazdaságára és politikai jövőjére is. a tőzsdei és gazdasági mutatók meredeken esni kezdtek, és a forint gyengülése is azt jelzi, hogy hatalmas a bizonytalanság, hosszú távon pedig számítani kell menekültek érkezésére.

A választási kampány kapcsán kijelentette, hogy Magyarországon nem a cigányság a legnagyobb kisebbség, hanem a vidékiek, akiknek ő képviseli az érdekeit.

Lázárt a műsorvezető megkérdezte arról is, mit szól ahhoz, hogy Karácsony Gergely főpolgármester „kóstolgatta” őt a tramtrain szerelvények vizsgálata kapcsán. Ugyanis a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) szakemberei vizsgálták, miért „kígyóznak” a szerelvények akkor, ha túllépné a 80 km/h-ás sebességet 100 km/h helyett. A fideszes politikus szerint a főpolgármester reakciója is azt jelzi, hogy a budapestiek lenézik a vidékieket. Hozzátette, hogy nem a sínekkel van baj, és nem is a szerelvények kerekeivel, hanem a lengéscsillapítókkal, melyeket ki is fognak cserélni. Hangsúlyozta: vannak problémák a villamos vasúttal, de most még csak próbaüzemben közlekednek a szerelvények, ezért lehet ingyenesen utazni rajtuk.