Építkezés helyett cirokkal vetették be a börtön helyét Komádiban

A fejlesztés egyelőre elmaradt Komádiban (Fotó: Szabó Zsolt László)

Eredménytelen közbeszerzések, alultervezett építési költségek, nagy számban leszerelő dolgozók – totális kudarc a kormány 2016-ban meghirdetett 46 milliárdos börtönprogramja. Ráadásul duplán: a projekt célja ugyanis nem csupán a hazai börtönök jelentős zsúfoltságának csökkentése, hanem az is, hogy biztos munkát teremtsen ott, ahol más megélhetési lehetőség csak kevés akad.

Hirdetés

A Hajdú-Bihar megyei Komádiban például 140 milliót költöttek a börtönhöz vezető út megépítésére, így az most a semmibe vezet. Mivel kilátásban sincs, mikor épülhet az intézet, az önkormányzat a tervezett börtön területének egy részét cirokkal vetette be. A toborzóiroda rendületlenül működik, még úgy is, hogy ottjártunkkor egyetlen jelentkezővel sem találkoztunk. Eközben az állásokra jelentkezett dolgozók rendkívül csalódottak. Emiatt sokan leszereltek; akik mégsem, azokat az otthonuktól több száz kilométerre helyezték át, vagy átszállással ingáznak naponta 140 kilométert.

Komádiban készült riportunkat keressék a június 8-án megjelent Magyar Hangban! További témáinkról itt olvashat.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! Ha teheti, kérjük segítse a független sajtót, fizessen elő a Magyar Hangra, vagy támogasson minket közösségi finanszírozási kampányunkon keresztül!

Megvitatná az olvasottakat? Várjuk Facebook-oldalunkon.