HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Nemzetközi sz...

Nemzetközi szervezet előtt a magyar igazságszolgáltatás helyzete

HIRDETÉS

Levélben fordult José Igreja Matoshoz, az Európai Bírói Egyesület elnökéhez Ujkéry Csaba nyugalmazott törvényszéki elnök, címzetes táblabíró a magyar bíróságok, a magyar bírák helyzete miatt, mert „megérett a helyzet arra, hogy az Európai Bírói Egyesület a magyar bírák helyzetét napirendre tűzze”. Ujkéry Csaba szerint „indokoltnak látszik bizottságot létrehozni, amely Magyarországra utazva, közvetlenül tájékozódhat a valós helyzetről. Jelentésének megtétele után lesz az Európai Bírói Egyesület abban a helyzetben, hogy ajánlásait meg tudja tenni a változások érdekében”.

HIRDETÉS

Ujkéry Csaba 2012-ben a Kaposvári Törvényszék elnökeként egyike volt annak a több száz bírónak, akiket kényszernyugdíjaztak.

Néven nevezzük, de kő kövön nem marad

Maffiamódszerekkel alkotja az erkölcstelen jogszabályokat a politikai felvilág.

A nyugalmazott bíró negyvenéves büntetőbírói, és húszéves törvényszéki elnöki múltjára hivatkozva fejtette ki véleményét a magyar igazságszolgáltatás helyzetéről, amely szerinte 2010 óta, az Országos Bírósági Hivatal (OBH), és elnöke, Handó Tünde tevékenysége következtében egyre rosszabb helyzetbe került.

Információink szerint José Igreja Matos elnök Ujkéry Csaba levelét továbbította az Európai Bírói Egyesület panaszbeadványokkal foglalkozó bizottságához.

HIRDETÉS

Ujkéry Csaba levelében utal a bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló, 2011-ben elfogadott kétharmados törvényre, amely példanélküli felhatalmazást adott az OBH elnökének, akinek ellenőrzésére a választott Országos Bírói Tanács (OBT) jogosult.

Mi áll még a levélben? Többek között ez is kiderül a teljes cikkből, melyet a Magyar Hang augusztus 17-i számában találhat meg. És hogy miről olvashat még a lapban? Itt megnézheti. Keresse a lapot az újságárusoknál, a benzinkutakon, élelmiszerboltokban, a nagyobb postákon és a Digitalstandon!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Torkos Matild
Torkos Matild
A Magyar Hang főmunkatársa

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,152lájkolóTetszik
2,687követőKövetés
17,700feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Tequilát Orbánnak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bödőcs Tiborral és L. Ritók Nórával. Miskolci és szombathelyi választási riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Flaszter 60. – Üzenjük Karácsony Gergelynek: Ne!

Műsorvezető: Dévényi István. E heti vendégek: Tóth Richárd, a HVG újságírója és Katona Mariann, a Magyar Hang munkatársa.

A torontói gép