Kezdőlap Belföld Ismerős Mészá...

Ismerős Mészáros 2Rule-jának logója? Nem véletlenül

A Magyar Hang egyik olvasója akadt rá Mészáros Lőrinc kormányközeli vállalkozó új sikerterméke, a 2rule sportruházati márka szárnyas logójára, viszonylag váratlan helyen: egy papucs talpán.

HIRDETÉS

Kis utánajárás után kiderült, nem Mészáros Lőrinc tört be a cipőgyártásba, csak a két logó hasonlít egymáshoz zavarba ejtően. Ezen az apróbb különbségek sem változtatnak sokat:

A szárnyas logóval ellátott lábbelik egy kisebb magyar cipőgyártó és forgalmazó cég termékei. A San Crispino márkájú lábbeliket készítő vállalkozásnál is észlelték a hasonlóságot, de egyáltalán nem szerettek volna nyilatkozni a kérdésben.

Talpig turulban: amihez másnak évek kellenek, Mészárosnak hónapok

Sportfelszerelést gyártani – különösen profi sportolóknak – ma már sok esetben szinte űrtechnológiát igényel.

A Magyar Hang csak annyit tudott meg, hogy a két-három éve használt logó nincs levédve, és most a cég azt tervezi, hogy meg is változtatja.

Mint ismert, az üstökösként felemelkedő 2Rule-nak a neve sem egyedi: Nigériában is van egy 2Rule nevű divatmárka.

Herczeg Zoltán divattervező pedig arról beszélt néhány hete a Magyar Hangnak, hogy „ha valaki piacra dob egy kétmilliárd forintos márkát, annak illik létrehozni egy gyárat is, ahol a ruhákhoz használt textileket készítik. Ehelyett Mészáros Lőrincék pár eurós darabáron hozzák be külföldről a pólókat, amelyekre itthon csak a logót nyomják rá. A feldolgozóiparnak ez az ága, a könnyűipar évekkel ezelőtt megszűnt. Nincsenek gyárak, de már hozzáértő varrónőket is egyre nehezebb találni. Nincs azzal semmi baj, ha Törökországból vagy Kínából szerzik be Mészárosék a pólókat, csak akkor ne úgy reklámozzák, hogy ez magyar márka.”

Hazavághatja a többi magyar sportszergyártót a 2Rule

A magyar piacon legalább 8 nagyobb, évtizedes múltú, magyar, részben vagy egészében sportruházati cég van.

Kővári Ágnes, a 2Rule-t gyártó Magyar Sportszermárka Zrt. vezérigazgatója augusztus elején elismerte az Origónak adott interjúban, hogy mindössze a termékek nagyjából harmada készül itthon, az alapanyagot Kínából, Törökországból és Olaszországból hozzák.

A San Crispino névadója, Szent Kriszpin egyébként a cipészek védőszentje. Hagyomány szerint Maximianus császár uralkodása alatt, Krisztus után 287-ben szenvedett vértanúságot keresztény hite miatt. Cipészként kereste kenyerét, a szegényeknek ingyen dolgozott. A Magyar katolikus lexikon szerint a körmöcbányai vargák, a barokk időkben a kőszegi, győri és aradi cipészek, csizmadiák patrónusként tisztelték.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

25,158lájkolóTetszik
1,595követőKövetés
13,838feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Karanténba zárva – Magyar Hang-ajánló

Orbán Viktor és a Néppárt, Éger István-, Szalma Botond- és Zoboki Gábor-interjú, mitrovicai riport, 44 év után új polgármestert választ Ibrány. Keresse a friss számot!

Kiemelt cikkek