Ismerős Mészáros 2Rule-jának logója? Nem véletlenül

A Magyar Hang egyik olvasója akadt rá Mészáros Lőrinc kormányközeli vállalkozó új sikerterméke, a 2rule sportruházati márka szárnyas logójára, viszonylag váratlan helyen: egy papucs talpán.

Hirdetés

Kis utánajárás után kiderült, nem Mészáros Lőrinc tört be a cipőgyártásba, csak a két logó hasonlít egymáshoz zavarba ejtően. Ezen az apróbb különbségek sem változtatnak sokat:

A szárnyas logóval ellátott lábbelik egy kisebb magyar cipőgyártó és forgalmazó cég termékei. A San Crispino márkájú lábbeliket készítő vállalkozásnál is észlelték a hasonlóságot, de egyáltalán nem szerettek volna nyilatkozni a kérdésben.

Talpig turulban: amihez másnak évek kellenek, Mészárosnak hónapok

Sportfelszerelést gyártani – különösen profi sportolóknak – ma már sok esetben szinte űrtechnológiát igényel.

A Magyar Hang csak annyit tudott meg, hogy a két-három éve használt logó nincs levédve, és most a cég azt tervezi, hogy meg is változtatja.

Mint ismert, az üstökösként felemelkedő 2Rule-nak a neve sem egyedi: Nigériában is van egy 2Rule nevű divatmárka.

Herczeg Zoltán divattervező pedig arról beszélt néhány hete a Magyar Hangnak, hogy „ha valaki piacra dob egy kétmilliárd forintos márkát, annak illik létrehozni egy gyárat is, ahol a ruhákhoz használt textileket készítik. Ehelyett Mészáros Lőrincék pár eurós darabáron hozzák be külföldről a pólókat, amelyekre itthon csak a logót nyomják rá. A feldolgozóiparnak ez az ága, a könnyűipar évekkel ezelőtt megszűnt. Nincsenek gyárak, de már hozzáértő varrónőket is egyre nehezebb találni. Nincs azzal semmi baj, ha Törökországból vagy Kínából szerzik be Mészárosék a pólókat, csak akkor ne úgy reklámozzák, hogy ez magyar márka.”

Hazavághatja a többi magyar sportszergyártót a 2Rule

A magyar piacon legalább 8 nagyobb, évtizedes múltú, magyar, részben vagy egészében sportruházati cég van.

Hirdetés

Kővári Ágnes, a 2Rule-t gyártó Magyar Sportszermárka Zrt. vezérigazgatója augusztus elején elismerte az Origónak adott interjúban, hogy mindössze a termékek nagyjából harmada készül itthon, az alapanyagot Kínából, Törökországból és Olaszországból hozzák.

A San Crispino névadója, Szent Kriszpin egyébként a cipészek védőszentje. Hagyomány szerint Maximianus császár uralkodása alatt, Krisztus után 287-ben szenvedett vértanúságot keresztény hite miatt. Cipészként kereste kenyerét, a szegényeknek ingyen dolgozott. A Magyar katolikus lexikon szerint a körmöcbányai vargák, a barokk időkben a kőszegi, győri és aradi cipészek, csizmadiák patrónusként tisztelték.

Tudjuk, hogy mindenki kér. Tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.