Volnerék kilépnek a Jobbikból

Volner János Fotó: Facebook/Volner János

A fegyelmi tárgyalás előtt, önszántából távozik a Jobbikból a frakcióból nemrég kizárt alelnök, Volner János, valamint Fülöp Erik és Apáti István. Tiszavasvári volt polgármestere már ki is lépett, míg Volnerék ezt most teszik majd meg. Az eddigi alelnök minderről kedd délutáni sajtótájékoztatóján számolt be.

Hirdetés

Az MTI szerint a politikus azt mondta: a Jobbik különböző vezetői már amúgy is kihirdették az ítéletet. Az tény, hogy a kizárás eddig is erősen valószínűsíthető volt, Mirkóczki Ádám pedig egyenesen arról beszélt hétfőn az Azonnalinak, hogy Volnert már rég ki kellett volna zárni.

Az eddigi alelnök most is azokat a vádjait emlegette, amiket már egy korábbi – rögtön a kormánypárti Figyelőhöz kiszivárgott – belső levélben leírt. A politikus állítása szerint ellenezte pártja balratolódását, LMP-vel való szövetségköltését, illetve azzal sem értett egyet, külföldön kikkel építsen ki kapcsolatokat a Jobbik.

A párt vezetői viszont Volnert vádolták azzal, hogy nem mond igazat, és a Fidesz kottájából játszik. A feltehetőleg a Mi Hazánk felé tartó politikusokról elmondták azt is, hogy feltűnően békülékenyek a kormánypárttal, és akár az eddigi szabályoktól eltérő módon, saját frakciót is kiküzdhetnek majd maguknak.

Hirdetés

Tudjuk, hogy mindenki kér. Tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.