HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Lázár János m...

Lázár János mérges: Ilyenre nem volt példa az ötvenes években sem

HIRDETÉS

Lázár János terjedelmes interjút adott a befolyása alá tartozó, hódmezővásárhelyi ügyekkel foglalkozó Promenádnak. A beszélgetés nagy részében kormánybiztosként rábízott feladatait magyarázza el, de jelentős terjedelmet szán két térségbeli riválisa, Szeged MSZP-s polgármestere, Botka László és Hódmezővásárhely független vezetője, Márki-Zay Péter bírálására.

HIRDETÉS

Utóbbi kapcsán arról értekezik az egykori miniszter, hogy Hódmezővásárhely ugyan februárban polgármestert választott, de szerinte „egy olyan pályakezdő politikust kapott, aki a város hátán állva akarja felépíteni magát az országos politikában”. Lázár szerint Márki-Zay 2022-ben a parlamenti választásokon Orbán Viktor kihívója szeretne lenni. Az országgyűlési képviselő szerint Márki-Zay „nemrég minden formációnál házalt azzal, hogy alapítsanak egy közös politikai mozgalmat és mindenki udvariasan meghallgatta, majd, amikor kiment, becsukták mögötte az ajtót, és jót mosolyogtak”. Ismert: a minap bejegyezték Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa nevű mozgalmát. Lázár úgy látja, hogy „Hódmezővásárhelynek ma a liberális körök kegyét leső, migránspárti városvezetése van”. A politikus azt nem fejtette ki, hogy Márki-Zay miért is pártolná a bevándorlást.

Mindenki Magyarországa: bejegyezték Márki-Zayék mozgalmát – Magyar Hang

Az egyesület a jövő hét végén fog egy komolyabb megbeszélést tartani, azt követően fog csak a nyilvánosság elé lépni.

Lázár sajnálkozik amiatt is, hogy „a városban ma folyamatos a kampány és a polgárháború, a polgármester csapatai mindig valaki ellen harcolnak, sosem valamiért, valami mellett”. Ezért a fideszes ex-miniszter jövőre olyan, természetesen kormánypárti jelöltet képzel el, „aki ezeken a vitákon felül tud emelkedni, képes békét teremteni és újra fejleszteni”.

– Természetesen ez az ember már megvan, de a nevét még nem árulom el, mert olyan gusztustalan stílusú, méltatlan támadások folynak ebben a városban, amire nem volt példa még a rendszerváltozáskor, sőt az ötvenes években sem. Túlzás nélkül állítható, hogy Vásárhelyet ma a félelem légköre lengi be, pedig azt hittük, hogy ezt a hangulatot már örökre bezártuk az Emlékpontba – mondta Lázár.

HIRDETÉS

Márki-Zay Péter nyílt televíziós vitára hívta ki Lázár Jánost – Magyar Hang

Most már tagadni sem tudja a Fidesz, hogy kitalált, negatív sajtóhírekkel próbálják a lakosságot befolyásolni, illetve minden olyan ember munkáját megakadályozni, aki nem hozzájuk tartozik.

A méltatlan támadások kapcsán érdekes, hogy nem olyan rég derült ki, hogy Lázár sajtófőnöke arra szólította fel a hódmezővásárhelyi fideszeseket, hogy ezután se nyilatkozzanak a sajtónak pozitív témákban sem, mert „sajnos több visszajelzés alapján fennáll a veszélye annak, hogy az olvasók, nézők, hallgatók a pozitív témák alapján úgy érzik, megy, működik a város. Ezt pedig nem szeretnénk.” Azt is hozzátette: gyűjtsék a negatívumokat, „amelyekkel a sajtóban tudunk majd csatákat indítani”.

Botka az akadály

Szeged vezetését sem kímélte a képviselő. Szerinte a csongrádi megyeszékhely a vesztese volt az elmúlt évek regionális átrendeződésének, hiszen Kecskemét és Temesvár is megverte, ám még vannak tartalékai. Úgy látja, hogy a város fejlődésének jelen pillanatban egyetlen akadálya van, mégpedig Botka László, aki ma már nem a megoldás, hanem maga a probléma, mivel – így Lázár – a szocilista polgármester „puhasága és tétovasága ahhoz vezetett, hogy szervezett bűnözői körök vették át Szeged irányítását”.

Lázár elmondta, hogy a „Szeviép-ügynek rövidesen olyan szálai kerülhetnek napvilágra, amelyek bizonyítják, hogy Szeged sajnos a szervezett bűnözői körök kezében van”. A hvg.hu ennek kapcsán emlékeztet a csődbűncselekmény miatt folyó büntetőperben éppen a múlt héten már a perbeszédeket tartották, még az ügyész sem utalt arra, hogy politikusok is érintettek lehetnek az ügyben.

Botka pedig az Indexnek nyilatkozott Lázár megszólalása kapcsán: úgy fogalmazott, „megértem Lázár János frusztrációját. Februárban elveszítette a városát, áprilisban kidobták a kormányból. Minden jel arra mutat, hogy Lázár Szeged hűbérura akar lenni. Végül is kastélya már van hozzá. De a szegediek nem kérnek se Lázárból, se a Fideszből. Mi nyugodtan dolgozunk tovább” – mondta.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,404lájkolóTetszik
2,284követőKövetés
16,198feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Ugrás a mély vízbe – Magyar Hang-ajánló

Interjú György Péterrel, Ungváry Krisztiánnal, Rékasi Károllyal és Zsigmonddal, valamint a Fridays for Future hazai szervezőivel. Itt a friss Magyar Hang!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek