Tüntetők lepték meg a fideszes képviselőt a fogadóóráján

Tüntetők lepték meg a fideszes képviselőt a fogadóóráján

Tüntetők a budapesti Széchenyi téren 2019. január 19-én (Fotó: Katona Mariann)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mintegy negyven tüntető jelent meg a veszprémi fideszes országgyűlési képviselő, Ovádi Péter idei első fogadóóráján, kedden – derül ki a Veszpresszó tudósításából.

A lap megjegyzi, hogy Ovádi Péter fogadóórájára előzetes bejelentkezés szükséges, sőt, a kérdést, témát is meg kell jelölni.

Az országgyűlési képviselő veszprémi fogadóórájára bejelentkezett és 12 kérdéssel készült Fenyőházi Attila, a Vasas Szakszervezet veszprémi vezetője, és ennek idejére tüntetést jelentett be Katanics Sándor, a DK önkormányzati képviselője. Körülbelül negyvenen gyűltek össze, többen transzparensekkel érkeztek, például a Quaestor-károsultak is, de ott voltak a Vasas Szakszervezet csoportján kívül az ellenzéki pártok (MSZP, DK, LMP, Jobbik, Kétfarkú Kutyapárt), valamint civil szervezetek (Most Egyesület, Lokálpatrióták) képviselői is.

Ovádi Péter ki is ment néhány percre a tüntetők közé, és arra kérte Katanics Sándort, mint főszervezőt, hogy gyűjtse össze a kérdéseket, és bár nem jelentkezett be, de a fogadóóra után vele is beszélget. Katanics próbálta meggyőzni, hogy vitassa meg személyesen a tüntetőkkel a felvetéseket, de a képviselő azt mondta, hogy nem tud egyszerre ennyi emberrel beszélgetni.

Ám Fenyőházi Attila végül csak egy kérdést tudott feltenni, a többire írásban ígért választ Ovádi. Mint a találkozójuk után elmondta, a képviselő érdemi választ nem adott arra, hogy a rabszolgatörvény megszavazása előtt miért nem konzultált a helyi munkavállalói érdek-képviseleti szervezetekkel, vagy hogy a kormány miért nem egyeztet a legnagyobb ilyen országos szervezettel, a Magyar Szakszervezeti Szövetséggel. Ovádi válasz helyett inkább azt firtatta, mit keres az ellenzék az iroda előtti tüntetésen – írta a Veszpresszó.

Guzslován Gábor, a Vasas másik veszprémi vezetője a demonstráción azt mondta, azért tüntettek, mert úgy érzik, Ovádi Péter nem a választók érdekeit képviseli a parlamentben. Mint emlékeztetett, a Fidesz el is ismerte, a multik kérése volt a rabszolgatörvény, Ovádinak pedig el kellene dönteni, hogy a választókat vagy a multikat képviseli-e.