HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Katonai egyen...

Katonai egyenruhába öltözött emberekkel pózolt Toroczkai

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Nemzeti Légió néven alakulhat újjá az, amit korábban Magyar Gárda néven ismertünk – jelentette be Toroczkai László a Mi Hazánk keddi sajtótájékoztatóján. Szavainak nyomatékot adva katonai egyenruhába öltözött emberekkel vette körül magát. Köztük elmondása szerint vannak régi magyar gárdisták, „Farkasok”-tag és olyan is, aki a francia idegenlégióban szolgált. Toroczkai közlése szerint a Betyársereggel terveznek együttműködni. Ernyőszervezetként kívánnak működni, ahova bevonzzák a többi szóba jöhető szervezetet is.

A sajtótájékoztatón felszólalt egy leendő tag, Dorogi György is, aki úgy látja, „a hadsereg nem biztos, hogy képes megvédeni az országot, a rendőrség szerepét sem tudjuk pontosan behatárolni”. A jelentkezésnél felmérés is lesz, tagdíjat fognak szedni, a tagok pedig maguk szerzik be a felszerelésüket.

Az Index beszámolója szerint Toroczkai elmondta, Törökszentmiklóson még nem lesz ott ez a légió, de vonulni mindenképp mennek majd, beadtak alternatív útvonalakat is. Hivatalosan június 1-jén, Szegeden alakul majd meg a Nemzeti Légió, egyesületi formában viszont már elindították a bejegyzést. Toroczkai közlése szerint azért Szegeden, mert századik évfordulója lesz a Nemzeti Hadsereg megalapításának, amikor Horthy Miklós bevonulásával „megtisztították Budapestet a kommunizmustól.” Jogászaikat már készítik arra, hogy a Magyar Gárdához hasonlóan ezt is be kívánják majd tiltani. Azt viszont nem mondta, ez esetben mit tesznek majd a jogászaik.

Törökszentmiklóson azok után terveznek vonulni, hogy egy feltehetőleg kábítószer hatása alatt álló ember brutálisan megvert ott többeket egy trafikban. Toroczkai ennek kapcsán múlt héten közölte, hogy Törökszentmiklóson 2005-ben már két cigány család terrorizálta a települést.

HIRDETÉS

Emlékezetes, a Magyar Gárdát első fokon 2008 végén oszlatta fel a bíróság (jogerősen 2009 nyarán). Majd szinte azonnal hasonló félkatonai utódszervezetek alakultak, de a Fidesz végül kemény választ adott. A gyöngyöspatai gárdista vonulgatás után Szijjártó Péter például arról beszélt, hogy Magyarországon a rend fenntartása a rendőrség kötelessége. Pintér Sándor belügyminiszter pedig közölte, a gárdaszerű félkatonai szervezeteket nem fogja eltűrni.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,732lájkolóTetszik
3,479követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Paraziták és galandférgek – Houellebecq és Lévy könyvéről

Houellebecq és Lévy kitárgyalnak mindent a szüleiktől kezdve az algériai szegénységen és Baudelaire megítélésén át egészen az iszlamizmusig, Nietzschéig és a francia történelemig.