HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Katonai egyen...

Katonai egyenruhába öltözött emberekkel pózolt Toroczkai

HIRDETÉS

Nemzeti Légió néven alakulhat újjá az, amit korábban Magyar Gárda néven ismertünk – jelentette be Toroczkai László a Mi Hazánk keddi sajtótájékoztatóján. Szavainak nyomatékot adva katonai egyenruhába öltözött emberekkel vette körül magát. Köztük elmondása szerint vannak régi magyar gárdisták, „Farkasok”-tag és olyan is, aki a francia idegenlégióban szolgált. Toroczkai közlése szerint a Betyársereggel terveznek együttműködni. Ernyőszervezetként kívánnak működni, ahova bevonzzák a többi szóba jöhető szervezetet is.

HIRDETÉS

A sajtótájékoztatón felszólalt egy leendő tag, Dorogi György is, aki úgy látja, „a hadsereg nem biztos, hogy képes megvédeni az országot, a rendőrség szerepét sem tudjuk pontosan behatárolni”. A jelentkezésnél felmérés is lesz, tagdíjat fognak szedni, a tagok pedig maguk szerzik be a felszerelésüket.

Az Index beszámolója szerint Toroczkai elmondta, Törökszentmiklóson még nem lesz ott ez a légió, de vonulni mindenképp mennek majd, beadtak alternatív útvonalakat is. Hivatalosan június 1-jén, Szegeden alakul majd meg a Nemzeti Légió, egyesületi formában viszont már elindították a bejegyzést. Toroczkai közlése szerint azért Szegeden, mert századik évfordulója lesz a Nemzeti Hadsereg megalapításának, amikor Horthy Miklós bevonulásával „megtisztították Budapestet a kommunizmustól.” Jogászaikat már készítik arra, hogy a Magyar Gárdához hasonlóan ezt is be kívánják majd tiltani. Azt viszont nem mondta, ez esetben mit tesznek majd a jogászaik.

Törökszentmiklóson azok után terveznek vonulni, hogy egy feltehetőleg kábítószer hatása alatt álló ember brutálisan megvert ott többeket egy trafikban. Toroczkai ennek kapcsán múlt héten közölte, hogy Törökszentmiklóson 2005-ben már két cigány család terrorizálta a települést.

Emlékezetes, a Magyar Gárdát első fokon 2008 végén oszlatta fel a bíróság (jogerősen 2009 nyarán). Majd szinte azonnal hasonló félkatonai utódszervezetek alakultak, de a Fidesz végül kemény választ adott. A gyöngyöspatai gárdista vonulgatás után Szijjártó Péter például arról beszélt, hogy Magyarországon a rend fenntartása a rendőrség kötelessége. Pintér Sándor belügyminiszter pedig közölte, a gárdaszerű félkatonai szervezeteket nem fogja eltűrni.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,413lájkolóTetszik
2,285követőKövetés
16,202feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Ugrás a mély vízbe – Magyar Hang-ajánló

Interjú György Péterrel, Ungváry Krisztiánnal, Rékasi Károllyal és Zsigmonddal, valamint a Fridays for Future hazai szervezőivel. Itt a friss Magyar Hang!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Márton Anna: a hetedik te magad légy…

A sportág élő legendája állt a magyar érem útjába a budapesti vívó-világbajnokság hatodik napján.

Drájvit