HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Ezrek tüntett...

Ezrek tüntettek a klímaváltozás elleni fellépésért Budapesten

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Néhány ezren tüntetnek a klímaváltozás elleni fellépésért Budapesten, amely a Deák térről indulva végül a Kossuth téren tetőzött, ahol beszédek hangoztak el. Magát a vonulásos demonstrációt a Fridays for Future Magyarország és az Extinction Rebellion Magyarország szervezte, ráadásul éppen ma száznál több országban, ezernél is több helyszínen tartanak, tartottak hasonló tüntetéseket. A mai megmozduláson megjelentek döntő többsége fiatal volt, ugyanis számos iskola átérezve a téma fontosságát, tanítási szünetet rendelt el a Kossuth tér harmadát megtöltő tüntetés idejére. 

HIRDETÉS

Két lány, akik angol nyelvű transzparenseket tartottak a kezükben, itt tanulnak hazánkban, ám egyikük Kanadában, a másikuk az Egyesült Államokban született. Kijelentették, nem helyes, hogy az iskolában nem tanítanak a klímaváltozásról, mert ez az egyik fontosabb és aktuálisabb probléma. Ezért gondolják úgy, hogy most fontosabb itt lenniük, mint az iskolában.

A klímatüntetéshez politikusok is csatlakoztak, ugyanis éppen e témában tartott ma sajtótájékoztatót Jávor Benedek EP-képviselő, Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje és Kálló Dániel, az MSZP-Párbeszéd EP-képviselőjelöltje. Jávor Benedek például a klímaváltozást nevezte az EP-választás egyik fő témájának, és arra figyelmeztetett, mindössze tíz év van csak arra, hogy a klímakatasztrófa útjába álljunk. Kálló Dániel pedig azt mondta, a fiataloknak és azoknak, akiknek fontos a fiatalok jövője, hallatniuk kell a hangjukat a klímaváltozás ügyében.

Jávor Benedek reagált azokra a felvetésekre, miszerint a Nyílt Társadalom Alapítvány által támogatott Avaaz nevű szervezet is részt vett a tüntetés szervezésében – a Hír TV-ben beszélt erről Halász János, a Fidesz frakciójának szóvivője –, illetve, hogy a klímapolitikával akarják elszipkázni a fiatalok szavazatait a bevándorlás-ellenesektől.

HIRDETÉS

Tényleg ezt a kérdést írták fel a szerkesztőségben – kérdezett vissza a Hír TV riporterének. Hozzátette: „10 éve vagyok a szakmában, de azért még tudnak sokkolni”.

„Siralmas, hogy itt tart a politika és az újságírás. A Fridays For Future és nem az Avaaz szervezte a tüntetést, ez a szervezet csak egy petíciót indított el az ügyben, ahogyan számos más civil kezdeményezés is. Nem a pártok, nem Soros György vagy politikai mozgalmak, hanem fiatalok mennek ki az utcára és követelik, hogy vessünk véget ennek az eszement hülyítésnek” – fogalmazott a Párbeszéd politikusa.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,730lájkolóTetszik
2,955követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

A Vice Romania grafikája a román állampolgárság-bizniszről

Ezrével lesznek uniós állampolgárok oroszok, ukránok, moldovaiak és fehéroroszok

Egy kiszivárgott minisztériumi dokumentum szerint sokan soron kívül, törvénytelenül, megfelelő iratok hiányában is megkapják az iratokat Romániában.