HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Búcsút mondha...

Búcsút mondhatnak a szociális üdülésnek a nyugdíjasok

HIRDETÉS

Kimaradhatnak a nyugdíjasok és a fogyatékkal élők a jövő évi Erzsébet-programból – fedezte fel a Napi.hu. A Varga Mihály pénzügyminiszter által benyújtott költségvetési salátatörvény indoklása szerint ugyanis “az Erzsébet-program keretében közfeladatként a jövőben kifejezetten az ifjúsági és gyermekprogramokban való részvétellel, gyermek- és ifjúsági táborok szervezésével, valamint az ezekhez kapcsolódó szervezési és lebonyolítási teendők kerülnek ellátásra.”

HIRDETÉS

Ez komoly változást jelent a korábbi gyakorlathoz képest, hiszen a program honlapja szerint az Erzsébet-program “kiemelt figyelmet fordít azon családosok, nagycsaládosok, fogyatékossággal élők és nyugdíjasok pihenésének támogatására, akiknek ez másként nem lenne elérhető”.

A mostani szigorítás kiveszi a szövegből a szociálisan rászoruló kifejezést. A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy több mint ötvenezer – ember 43 ezer nyugdíjas és 9 ezer fogyatékossággal élő – nem számíthat kedvezményes üdülési lehetőségre jövőre.

Az ügy háttere, hogy az Országgyűlés az adótörvények módosításakor mindössze egyetlen cafeteriaelemet hagyott a kedvezőbb adózási körben, ami az Erzsébet-utalvány helyett a SZÉP-kártya lett. Ezért a kuponokat kiadó Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. tavaly decemberben bejelentette, hogy január elsejétől sem papír, sem elektronikus formában nem forgalmaznak utalványokat, a már forgalomban levő juttatások pedig 2019 végéig használhatók fel.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,937lájkolóTetszik
2,832követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek