Kósa Lajos már beizzította a kampányt

Kósa Lajos már beizzította a kampányt

Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke sajtótájékoztatót tart az önkormányzati választásokról a Fidesz Lendvay utcai székházában 2019. július 30-án (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az

ország négyötödében, várhatóan 1200 településen lesz

a Fidesznek polgármesterjelöltje az október 13-ára kiírt

helyhatósági választáson – ez derült ki a kampányért felelős

Kósa Lajos szavaiból. Az állami hírügynökség tudósítása

szerint a

kormánypártok 100 ezer aktivistával vágnak neki az augusztus

végén

startoló kampánynak, amiben Orbán Viktor is részt vesz majd.

A Fidesznek csaknem 800 saját jelöltje lesz, 370 esetben pedig nem jelölőként ugyan, de támogatják valamelyik indulót. A 10 ezer lakosnál nagyobb lélekszámú települések mindegyikében lesz fideszes, vagy Fidesz által támogatott aspiráns, de az 5 és 10 ezer közötti lakosságszámú helyek többségében is megméretik magukat. – Az ötezer fő alatti települések abszolút a függetlenek világa – fogalmazott Kósa Lajos.

Megszületett a hatpárti megállapodás a fővárosban | Magyar Hang

Nem személyi kérdések vannak a fókuszban, nekünk a tartalom a fontos - erről beszélt a pénteki, hatpárti ellenzéki sajtótájékoztatón az MSZP politikusa, Molnár Zsolt. Szerinte ha voltak is konfliktusok, a közös cél ezt elfedi. Molnár kijelentette, a főváros egészéhez hasonlóan előválasztás lesz Ferencvárosban is, aki pedig ezt megnyeri, azt az ellenzéki pártok támogatni fogják.

Minden

megyei közgyűlésben lesz a kormánypártoknak listájuk és

összesen 6-7 ezer önkormányzati jelöltet ajánlanak a választók

figyelmébe. Ez összességében egyébként több, mint 2014-ben

volt.

Kósa

Lajos szerint ők kínálják az építkezést, a gyarapodást és a

fejlesztéseket, míg az ellenzék csatatérré változtatta az

önkormányzatokat.

A fideszes politikus elmondta azt is, hogy a választási kampányban nem lenne szerencsés parlamenti ülést tartani, ezért várhatóan nem is hívják össze az Országgyűlést, míg az önkormányzati választások le nem mennek.

Az ellenzéki pártok közben sorra jelentik be a kisebb és nagyobb városokban, hogy együttműködnek és közösen indítanak jelölteket a kormánypártiakkal szemben. Így történt ez Budapesten is, ahol mind a hat ellenzéki párt beleállt az összefogásba. Igaz, vannak vitás helyek is, ezek közül kiemelkedik Szolnok, ahol egyelőre úgy tűnik, hogy többen is szemben állhatnak majd a fideszes jelölttel.