Nincs szakorvos, készenlétet rendeltek a Margit kórházban

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miután nincs gasztroenterológus az óbudai Szent Margit Kórházban, a főigazgató augusztus 1-től új eljárásrendet, készenléti ügyeletet rendelt el, hogy az akut gyomor- és bélvérzéses betegeket el tudják látni – írja az Index a birtokába jutott főigazgatói körlevélre hivatkozva. Ugyan a kórháznak alapesetben nem feladata az ilyen problémákkal küzdő betegek fogadása, de felmerülhetnek ilyen problémák a már bent fekvő betegeknél is.

Erre az eshetőségre felkészülve szerveztek készenléti ügyeletet a kórházi orvosok és külső, vállalkozó orvosok bevonásával. A főigazgató ugyanakkor azt írja, "a rendelkezésre álló humánerőforrás kapacitás függvényében az előttünk álló időszakban lehetnek olyan napok, amelyeken ilyen készenléti ügyelet nem biztosítható".

Vérrel, verejtékkel - Nem működik a klíma több budapesti műtőben, emiatt is nő a fertőzésveszély | Magyar Hang

Közel negyven fok, a steril levegő hiánya, a nyílt műtéti sebbe csöpögő verejték, a hőség miatt operáció közben kidőlő műtős személyzet - lapunk több forrásból származó információi szerint 2019 nyarán ilyen viszonyok között folynak műtétek a Semmelweis Egyetem több klinikáján.

A

kórház vezetése ezért azt rendeli el, hogy ha egy betegnél

felmerül az akut gyomor- vagy bélvérzés gyanúja, és a beteg

szállítható állapotban van, őt át kell küldeni a

Honvédkórházba. Ha a vérzés olyan súlyos, hogy a beteget nem

lehet átvinni a másik kórházba, a kezelőorvosnak illetve az

ügyeletes orvosnak kell gondoskodni a stabil életfunkciók

fenntartásáról.

Az

Index

már egy héttel ezelőtt megkereste a kórházat, ám onnan

továbbküldték őket

az Állami Egészségügyi Ellátó Központhoz.

Onnan még nem kaptak válaszokat.