HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld „Az emberből ...

„Az emberből mosogatórongy lesz”

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Szirénázó miniszterek, eldugott biztonsági őrök, ukránra lefordított elbocsátás Jászberényben: az Electrolux szeptember 10-én jelentette be hűtőgép- és porszívógyártása nagy részének leépítését. „Teljesen nyugodtan lement az egész” – hallottuk a helyszínen. De azért nem olyan nyugodt mindenki a Jász-Nagykun-Szolnok megyei városban.

Részletek a Magyar Hang szeptember 20-i (2019/38.) számában megjelent riportból!

Jászberény peremén, valahol a hűtőgyár ezüstszürke toronyháza, a szocreál neoncégérű Lehel Gyöngye étterem és a mohásodó tetejű buszmegállók háromszögében ül egy csendes, tagbaszakadt, golfsapkás férfi . Arcáról sem dühöt, sem szomorúságot nem tudok leolvasni, ezért merem csak megszólítani. Arról a 800 fős leépítésről kérdezném, amelyet múlt héten jelentett be az Electrolux itteni üzemében. – Ukrán… nem ért, nem beszél magyar! – mondja a férfi szabadkozva.

(…)

HIRDETÉS

– Apránként jött mindez, nem volt váratlan egyáltalán – mondja a hűtőknél dolgozó férfi, ám ahogy az ő hangjából, úgy a porszívóüzemben dolgozó másik nyilatkozóm feleleteiből kiderül: valahol letaglózta őket a bejelentés, „ami azóta is téma az üzemben”.

Tiborc a gyárban – és Feri bácsi, akin átment a targonca | Magyar Hang

Ahogyan az ukránok is. Az országban itt alkalmaztak először nagy számban vendégmunkást keleti szomszédunktól. És ugyan főleg a város ipartelepre hajazó szélén vannak elszállásolva, azért okoz feszültséget a jelenlétük. – Pár éve felmérték a környező községeket, hogy hol van üres lakás, azt hitte mindenki, hogy cigányokat hoznak a Neszűrből (Jászberény tanyás, cigányok lakta része – a szerk.), de nem, ukránokat hoztak, migránsokat.

(…)

Milyen volt a hangulat a bejelentéskor? Miért kellettek a biztonsági őrök? Mit mondanak, akik rendszeresen „tizenketteztek”, „tizenhatoztak”? Mennyi a fizetés a gyárban? Hogy kerültek ide az ukránok? Hogy látják ők a helyzetüket? A válaszokat keresse a Magyar Hang szeptember 20-án megjelent 2019/38. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/37. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Tompos Ádám
Tompos Ádám
„Az igazság odaát, a valóság odakint van”

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,740lájkolóTetszik
3,491követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek