HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Borkai-ügy: m...

Borkai-ügy: megszólaltattuk az Audit

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Nem földterületeket, hanem egy projektcéget vett meg az Audi első logisztikai központjának kialakításához. A központ bővítéséhez viszont vásároltak egy további földterületet 2014-ben – ezt közölte lapunk kérdéseire adott válaszában a győri Audi. A cég sajtóosztálya nem reagált azokra a Borkai-ügy kapcsán a magyar sajtóban megjelent információkra, hogy egy, a győri földeket felvásárló, majd továbbadó cégnek tényfeltáró cikkek szerint offshore háttere lehet. Viszont leszögezték: a földek már ipari területté minősítésük után kerültek hozzájuk, a minősítési eljárásban nem vettek részt, és nem befolyásolták azt.

A Transparency feljelentést tesz

HIRDETÉS

A Transparency International Magyarország a héten jelezte: feljelentést fognak tenni az ügyben.

„Az már világosan látszik, hogy valami nagyon nem stimmel Győrött. Nincsen a fatális véletleneknek az a sorozata, és nincsen az emberi előrelátásnak az a mértéke, ami magyarázná, hogy miként kerültek a Borkai Zsolt polgármesterrel is szoros kapcsolatban álló Rákosfalvy Zoltán ügyvédhez és Somogyi Jánoshoz azok a szántók, amelyeket nem sokkal később jóval drágábban felvásárolt az Audi a helyi telepének bővítése érdekében. Kettejük földvásárlásainak semmi értelme nem volt, ha nem számíthattak arra, hogy a területet az Audi busás haszonnal megveszi tőlük, miután azt a győri önkormányzat engedi ipari parkká átminősíteni. Feltételeznünk kell, hogy számíthattak az Audira és a győri városházára egyaránt. Ha így tettek, a számításuk bejött, hiszen az Audi fizetett, a városháza és a többi hivatal meg szokatlan gyorsasággal engedélyezett mindent. Ezen ügyletek mögött bennfentes információval történő visszaélés és feltételezhetően vesztegetés húzódhat meg” –  írta a Transparency hivatalos Facebook-oldalán. 

A győri telekügyet a HVG tárta fel korábban részletesen, de a most nyilvánosságra került kínos felvételek újra felszínre hozták a kérdést, és további mozaikdarabok kerültek napvilágra: a 24.hu például kiderítette, hogy abból a luxemburgi cégből, ami a győri földeket felvásárló kft.-nek is tulajdonosa, az elmúlt nyolc évben összesen mintegy másfél milliárd forintot vettek ki a tulajdonosok. A cégben Rákosfalvy Zoltán győri ügyvéd és Somogyi János győri vállalkozó is igazgatók.

HIRDETÉS

Egy cég vette meg a területeket, az Audi pedig a céget

Az Audi Hungária Zrt. lapunknak küldött nyilatkozatában kiemelte: az első Logisztikai Központjuk 2012-es megvalósításához nem vásároltak földterületet, hanem két évvel később egy céget vettek meg.

„A vállalat egy nyílt pályázat során választott ki egy beruházót, aki megvásárolta a földterületet, és a kiírásban foglaltak szerint megépítette az Audi Hungaria külső Logisztikai Központját.” – írták.

Megnyomta a pánikgombot a Fidesz | Magyar Hang

Az MTI korábbi információja szerint húsznál több társaság indult a pályázaton, amelynek utolsó körébe három induló jutott; ezek között egy külföldi és két magyar társaság volt, győztesen azonban egy győri cég került ki, az A-K építőipari Kft.

A logisztikai központ helyszínét egy jó ideig lebegtették: a cég és a városvezetés akkori nyilatkozatai alapján Gönyű is szóba jött helyszínként. A győri Audi akkori ügyvezetője, Thomas Faustmann még 2012 márciusában is úgy nyilatkozott, hogy nagyon jó esélyei vannak Gönyűnek, és ezt az elképzelést a kormány is támogatta, ám júniusban végül mégis a győri helyszínt jelentették be, amit gazdaságossági szempontokkal indokoltak.

A Logisztikai Központ a győri ipari parkban készült el, a terület és az épület tulajdonosa a beruházó lett, és később is ez a projektcég (A-K Projekt-Éplog Kft) adta bérbe az Audi Hungariának a központ épületét, amíg az Audi meg nem vásárolta a társaságot 2014-ben.

„A Logisztikai Központ egy olyan területen épült meg, amely az építkezés kezdetekor iparterületként volt besorolva. Az Audi Hungariának semmilyen szerepe nem volt a terület korábbi átminősítésének hatósági eljárásában, és semmilyen befolyása nem volt erre az eljárásra” – írta az Audi.

HIRDETÉS

Az A-K építőipari Kft. (tulajdonosai Tallosi Károly és Horváth Antal) számos nagy ügyfelet szolgált ki már az évek során. Győrött sem csak az Audi pályázatán volt szerencséje, hanem a városi megbízások terén is: 2016-ban megnyerték az új győri sportkomplexum kivitelezésére kiírt tendert.

Az Audi arról is írt lapunknak, hogy nem csak projektcéget, hanem 2014-ben földterületet is vásárolt az Audi a logisztikai központ bővítéséhez. Az eladót nem nevezte meg az Audi. Elmondásuk szerint a telek megvásárlásakor a terület ipari célra hasznosítható területként volt besorolva és a terület megvásárlása előtti átminősítési eljárásban az Audi Hungaria nem vett részt.

Nem tudták, kié a repülő

Az Audi leszögezte azt is: nem tudták, kié az a repülőgép, amelyet az Átlátszó azonosított, és amely Rákosfalvy Zoltán ügyvédhez köthető és a földvásárlásokban érintett kft. tulajdona. A Győr-Pér repülőtér fejlesztésének átadásakor az Audi magyarországi vezetése is használta a gépet, erről MTI-fotók is készültek. A repülőteret üzemeltető Győr-Pér Repülőtér Kft. által rendezett hivatalos eseményen egyébként ott volt Szijjártó Péter külügyminszter is. 

A polgármester és a repülőtér ügyvezetője próbarepülésen mutatta be az új fejlesztéseket a miniszternek és a német cég vezetésének. A géppel négyen repültek, a miniszteren és a győri polgármesteren, Borkai Zsolton kívül az Audi Hungária Zrt. HR-igazgatója és akkori ügyvezetője, Thomas Faustmann is, aki tizenhárom évet töltött el Magyarországon, amíg 2015 májusában meglepetésére vissza nem rendelték a cég németországi központjába.

„Vállalatunk vezetőségének nem volt tudomása arról, hogy a körrepülésen használt repülőgép kinek a tulajdonát képezte, azt a repülőtér ügyvezetője, Vadász László, a repülőteret üzemeltető cég ügyvezetője bocsátotta rendelkezésre a rövid próbarepülésre a program hivatalos részeként.” – válaszolta lapunknak az Audi. Az is írták: a vállalat alapítása óta konstruktív a munkakapcsolatuk a mindenkori győri városvezetéssel. 

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
R. Kiss Kornélia
R. Kiss Kornélia
Újságíró, a Magyar Hang alapító szerkesztőségének tagja, a lap állandó szerzője. Nyolc évig a Magyar Nemzet kulturális, majd belpolitikai rovatának munkatársa. A Eurotopics európai sajtófigyelő magyarországi tudósítója. Minden érdekli.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,803lájkolóTetszik
3,050követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Sokk, lincshangulat, hergelés – Magyar Hang-ajánló

Páros Interjú Pálinkás Józseffel és Magyar Bálinttal, beszélgetés Hadházy Ákossal, valód nemzeti konzultáció. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Flaszter 78. – Koronavírus: Kitört a pánik, üresek a polcok

Dévényi István e heti vendégei: Szalai Szabolcs, a Jövő TV főszerkesztője és Lukács Csaba, a Magyar Hang lapigazgatója.

Ferenc pápa gyengélkedik