HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Karácsony a F...

Karácsony a Főkert vezetőjét is meneszti, különös pályázaton keresik az utódját

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Pénteken kiírták a pályázatot a Főkert Zrt. vezérigazgatói posztjára. Vagyis úgy tűnik, hogy az FKF és a Főtáv után újabb fővárosi cég vezetőjét meneszti Karácsony Gergely. 

Elsőként az szúrhat szemet, hogy meglehetősen szűk határidőt szabtak, hiszen a pályázóknak csupán egy hét áll rendelkezésére, hogy beadják a jelentkezésüket. Mivel december 20. délutánjáig kell beérkeznie a dokumentumoknak, az is kérdéses, hogy ki, mikor és miként fogja elbírálni, hogy melyikük a legalkalmasabb a posztra. A pozíciót január 1-vel lehet betölteni, az önkormányzatnak az ünnepek miatt így legfeljebb két napja marad arra, hogy kiválassza a Főkert új vezetőjét.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Szabó József, a főváros tulajdonában álló kertészeti cég jelenlegi vezetőjének leváltása összefügghet az Mfor.hu oldalán a hét elején megjelent cikkel, amely arról írt, hogy a Főkert bonyolult rendszeren keresztül a saját munkatársainak szervezte ki a közszolgáltatási feladatokat. A cikk szerint a cég átvilágítása során kiderült, hogy a Főkert az egyik leányvállalatát bízta meg a munkák elvégzésével, amely alvállalkozóknak szervezte ki a munkát, akik újabb alvállalkozóknak adták tovább a megbízást. Ezek pedig részben a Főkert saját dolgozóit foglalkoztatták hétvégén.

Kírúgja az FKF-vezért Karácsony Gergely | Magyar Hang

Holnapi hatállyal kezdeményeztem a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) vezérigazgatójának felmentését – írta ki Facebook-oldalára Karácsony Gergely. Budapest főpolgármestere posztja mellé a Hvg.hu cikkét is kitette, amely az Mfor.hu alapján azt írta, a fővárosnál csak most szereztek tudomást arról a szerződésről, amelyet nemrég kötött az FKF a pernye elszállítására, két évre.

– A bonyolult láncolaton mindenki keres valamicskét, csak a fővárosi önkormányzat nem nyer az ügyön. Mindez azért különösen szembetűnő, mivel a cég üzleti beszámolók szerint elért árbevétele a 2017-es 1,4 milliárd forintról tavaly 789 millióra zuhant, miközben az önkormányzattól kapott működési támogatása 3,3 milliárdról 3,5 milliárdra emelkedett – írta az Mfor. Az alvállalkozók ugyanakkor „a fővárosi megrendeléseknek köszönhetően kiemelkedő jövedelmezőséget tudnak felmutatni”. A Főkert kapacitáshiánnyal, illetve a fennálló szerződések felmondásának elkerülésével magyarázta a munka kiszervezését.

HIRDETÉS

Megyeri Szabolcs kertészmérnök, Zugló korábbi főkertésze a Facebook-oldalán szombaton az Mfor írását alaposan előkészített lejárató cikknek nevezte. Véleménye szerint, a cél Szabó József menesztése, erre utal a pályázati kiírás is, amely szerint a pozíció betöltéséhez „közgazdasági, jogi vagy műszaki területen szerzett, mesterfokozatnak megfelelő felsőoktatási végzettség” szükséges. Vagyis a jelenlegi, kertészmérnöki végzettségű Szabó Józsefnek nincs lehetősége azon elindulni – hangsúlyozta Megyeri Szabolcs.

Igaz, a kiírásban szerepel egy kitétel, mely szerint, ha a pályázat alapján a főpolgármester a társaság jelenlegi vezérigazgatója megbízatásának fenntartásáról dönt, értelemszerűen kinevezésre vonatkozó döntést nem hoz.

A benyújtandó iratok között egyébként a részletes szakmai önéletrajz és a motivációs levél mellett a társaság javasolt stratégiájának tömör összefoglalását is csatolni kell, illetve a vezérigazgatói munka értékelésére alkalmas mérőszámokra vonatkozó javaslatról és az azokkal összefüggő vállalásokról is nyilatkozni kell. Erre kevesebb mint egy hét áll rendelkezésre.

HIRDETÉS

Az utolsó pillanatban kötött 2 milliárdos szerződést a Főtáv kirúgott vezetője | Magyar Hang

Az októberi önkormányzati választások előtt egy nappal kötött kétmilliárd forintos szerződést a néhány nappal ezelőtt hirtelen kirúgott Főtáv Zrt. vezetője – írja a Privátbankár. Mitnyan György menesztéséhez különösebb indoklást nem fűztek, a portál információi szerint azonban az új városvezetés több mindent is vizsgál a cég elmúlt időszakából. Ilyen lehet az ominózus szerződés is.

Megyeri Szabolcs a Magyar Hangnak elmondta, a kertész szakma felzúdult a hír hallatán, attól tartanak, hogy a szakmai helyett politikai kinevezés történik majd. Holott a jelenlegi helyzetben nagyon fontos lenne, hogy szakmai vezető álljon a főváros zöldterületeiért felelős cég élén. Ráadásul Karácsony Gergely főpolgármester a kampányában komoly hangsúlyt fektetett a környezetvédelemre, a zöld Budapestre – hangsúlyozta Megyeri Szabolcs.

A pályázati kiírás kapcsán több irányból is megkerestük a fővárosi önkormányzatot, ám egyelőre sehonnan sem kaptunk választ, amint reagálnak, frissítjük a cikket.

FRISS: A témát a Hvg.hu is feldolgozta. Ők is keresték a Városházát, és nekik reaglátak is, azaz a lapnak „megerősítették, hogy valóban keresik a Főkert új vezérigazgatóját”.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,994lájkolóTetszik
3,653követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Angela Merkel (Fotó: berlinerfotograf / pixabay.com)

Uniós mentőcsomag: Merkel kompromisszumos ajánlatot visz Brüsszelbe

Németország hajlandó a kölcsönös engedményeken alapuló megegyezésre az EU pénteken kezdődő rendkívüli csúcstalálkozóján – mondta a kancellár.