HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Első körben 5...

Első körben 50 milliárdot akar Budapest Brüsszeltől

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Korrupciós kísérletek bárhol lehetnek, de mindent meg fognak tenni azért, hogy a kifejezetten Budapestnek érkező uniós pénzekből ne helyi oligarchák gyarapodjanak – mondta a Magyar Hangnak adott interjújában Jávor Benedek. A mostantól a főváros brüsszeli irodáját vezető politikus nem zárta ki azt, hogy az uniós lobbiról akár fideszes vezetésű önkormányzatokkal is egyeztessenek. A korábbi EP-képviselőt kérdeztük az Áder János és Karácsony Gergely között lezajlott csörtéről, a jogállamiságra hivatkozva esetlegesen elvonható uniós forrásokról, illetve arról is, a fővárostól mekkora fizetést kap az új munkájáért.

Részletek a Magyar Hang január 10-i (2020/2.) számában megjelenő interjúból!

HIRDETÉS

– Meg lehet határozni, hogy mennyi pénzt szeretnének, akár egy-egy célra?
– Sok szempontból még tervezési fázisban vagyunk. Egy konkrétumot már tudok mondani, a zöld megállapodással összhangban szeretnénk egy nagyszabású épület-energetikai programot hirdetni. (…) Itt látjuk már, hogy nagyságrendileg 50 milliárd forintról lehet szó.

(…)

– Ki tudja jelenteni, hogy Budapesten nem lesznek helyi oligarchák? Sokan tartanak attól, hogy miután újak kerültek hatalomra, a sajátjaikat segítik majd.
– A kormány azért továbbra is meg tud valósítani projekteket Budapesten, ezekért a főváros nem vállalhat felelősséget, ahogyan a kerületek által felügyelt beruházásokért sem. Azt tudjuk vállalni, hogy ami a főváros hatásköre, ott törekedni fogunk a maximális átláthatóságra és igyekezni fogunk a korrupció minden formáját kiszűrni. Száz százalékos garanciát arra nem tudok adni, hogy soha, semmilyen kísérlet nem lesz, de nagyon szoros kontrollt tervezünk, hogy az ilyennek elejét vegyük.

HIRDETÉS
Újra Magyarországról szavaznak az EP-ben | Magyar Hang

(…)

– Nyitottak arra, ha egy nem ellenzéki vezetésű város is szeretne ebbe becsatlakozni?
– Nyilván a kapacitásunk véges, elsősorban Budapestre és a kerületekre fogunk koncentrálni, egyébként függetlenül attól, hogy a kerületvezető melyik párthoz tartozik. Egyedi alapon persze, ha egy fi deszes vezetésű önkormányzat olyan együttműködési javaslatokkal él, amelyben látunk fantáziát, akkor nyitott vagyok a kommunikációra.

Hogyan fog lobbizni Brüsszelben azért, hogy Budapestnek közvetlen források jussanak? Mire és mennyi pénzt szeretnének szerezni? Mi garantálja azt, hogyha a kormány helyett a fővároshoz érkeznek az uniós források, akkor annak nem a helyi „Mészáros Lőrincek” és „Garancsi Istvánok” lesznek a kedvezményezettei? Mekkora súlya van a V4-es fővárosi együttműködésnek? Mit gondol Áder János és Karácsony Gergely csörtéjéről? Mit is jelent a klímavészhelyzet? Mennyi fizetést kap?
A válaszokat keresse a Magyar Hang január 10-én megjelenő 2020/2. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2020/2. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

36,271lájkolóTetszik
3,192követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Ahol még akarni sem tudnak, ott van a legnagyobb baj” – Magyar Hang-ajánló

Ünnepi interjú Beer Miklóssal, beszélgetés Ángyán Józseffel. Csendes húsvét Hollókőn. Keresse a 100. Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

A főpolgármester lezárja a Margitszigetet, az Óbudai Szigetet és a Római-partot

Hogy a különösen frekventált közterületeken ne legyen a járványveszély szempontjából veszélyes tömeg”.

Lét és idő