HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Kész Zoltán: ...

Kész Zoltán: Jó pár momentumost meglepett az etikai bizottság döntése

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Részletek ITT. Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

A Momentum dolga eldönteni, hogy miként értelmezi a politikai szervezet fogalmát, ugyanakkor vidéken jó pár momentumos meglepődött a párt etikai és felügyelő bizottságának azon döntésen, hogy a Momentum tagjai nem lehetnek a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak (MMM) is a tagjai – jelentette ki a Magyar Hangnak Kész Zoltán, az MMM elnökségi tagja. A politikus szerint őt is kereste momentumos önkormányzati képviselő, aki jelezte, hogy párton belül tisztázná a kialakult helyzetet.

Az etikai bizottság néhány napja azért döntött így, mert szerintük az MMM is politikai szervezet, deklarált célja pedig a politikai tevékenység. Kész Zoltán szerint ez, hogy mit tekintünk politikai szervezetnek, értelmezési kérdés, azt ugyanakkor nem vitatta, hogy vannak politikai céljaik, de ezzel nincs is semmi baj. – Sok olyan civil szervezet van, amelynek vannak politikai céljai, például számos civil szervezet jelöltjei indultak a tavalyi önkormányzati választáson is – mondta.

HIRDETÉS
Döntött a Momentum: tagjaik nem csatlakozhatnak a Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz | Magyar Hang

A Momentum alapszabálya szerint tagjaik számára az MMM-tagság csak akkor lenne lehetséges, ha együttműködési megállapodás lenne a Momentum és a Mindenki Magyarországa között.

Kész Zoltán jelezte, nyitottak arra, hogy bármilyen együttműködési megállapodásról tárgyaljanak a Momentummal. Elmondása szerint más párttal nincs együttműködési megállapodásuk, de ezt nem is tartja szükségesnek. – A tagjaink között jelenleg is vannak szocialisták, momentumosok, DK-sok. Ugyanazok az érdekeink, a NER lebontása érdekében szövetkezünk. Egy civil szervezetben eleve nem lenne egészséges dolog azt vizsgálni, hogy ki milyen párt tagja, ezt nem is szoktuk megkérdezni, csak akkor van tudomásunk erről, ha a tagjaink maguktól beszámolnak róla – mondta Kész.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
R. Kiss Kornélia
R. Kiss Kornélia
Újságíró, a Magyar Hang alapító szerkesztőségének tagja, a lap állandó szerzője. Nyolc évig a Magyar Nemzet kulturális, majd belpolitikai rovatának munkatársa. A Eurotopics európai sajtófigyelő magyarországi tudósítója. Minden érdekli.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,495lájkolóTetszik
3,159követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Muszáj talpra állnunk – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács András Péterrel és Kónya Imrével. Digitális oktatás a zsákfalvakban. Hogy lapítják máshol a görbét? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Európa kómában

Európa most hadban áll – felelőtlenségének, impotenciájának és vakságának már konkrét halottjai vannak. Vajon mi kell az ébredéshez?