HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Máris feljele...

Máris feljelentették az új munkásőröket – Itt a bejelentés teljes szövege

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Részletek ITT. Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Szerdán a teljes magyar sajtó – a Magyar Hangra hivatkozva – megírta, hogy civil szervezetként újjáalakult az 1989-ben feloszlatott Munkásőrség. A feljelentéseiről ismert Tényi István azóta már meg is tette közérdekű bejelentését az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz, amelyben azt kéri: a hivatal kísérje figyelemmel a Munkásőr Társaság tevékenységét, mint önkéntesen szerveződő félkatonai szervezetét. Tényi a bejelentésben a Pesti Srácok írására hivatkozik, amely lapunk cikke alapján készült.

Az „Ellenforradalom 1956” avagy „Kommunista oldal” elnevezés alatt futó Facebook-oldal röpítette világgá a hírt néhány napja, hogy civil szervezetként hivatalosan is újjáalakult a Munkásőrség. A régi-új szervezet – amely Munkásőr Társaság néven fut – soraiba várja mind az egykori munkásőröket, mind a „nyomdokaikba lépni kívánó, nem ijedős fiatalokat”. – írta meg lapunk. Az első összejövetelüket márciusban fogják tartani „a Párt ökleként” is emlegetett szervezet tagjai.

HIRDETÉS

„Véleményem szerint Magyarország Alaptörvényével, a hatályos jogrenddel ellentétes, ha a Munkásőrség utódaként alakul civil szervezet. Az 1989. évi XXX. törvényre hivatkozva – mely megszüntette a Munkásőrséget- a »munkásőr« kifejezés egyesületi formában történő használatához az Országgyűlés engedélyére lenne szükség. Magyarország rendjének fenntartása az állami rendvédelmi szervek feladata, ezért nincs helye önkéntesen szerveződő félkatonai szervezeteknek. Kérem, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal ezen szerveződések tevékenységét fokozottan kísérje figyelemmel, különös tekintettel azok megjelenésére, gyűléseire, és tegyen meg mindent a magyar állampolgárok nyugalmának biztosítása érdekében.” – írta a bejelentésben Tényi.

Civil szervezetként újjáalakult a Munkásőrség | Magyar Hang

Ha nem tudta, mi hiányzik a magyar közéletből, vagy a félkatonai szervezetek világából, akkor szolgálhatunk egy meglepő hírrel. Az „Ellenforradalom 1956″ avagy „Kommunista oldal” elnevezés alatt futó Facebook-oldal röpítette világgá a hírt néhány napja, hogy civil szervezetként hivatalosan is újjáalakult a Munkásőrség.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,453lájkolóTetszik
3,158követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Muszáj talpra állnunk – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács András Péterrel és Kónya Imrével. Digitális oktatás a zsákfalvakban. Hogy lapítják máshol a görbét? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Ausztriában is vannak viták a személyes adatok kiadásáról

Kötelező lesz az üzletekben a maszk viselése, a mobiltelefonok adatainak követése is felvetődött nyugati szomszédunknál, ahol a környező országok közül a legsúlyosabb a járványhelyzet.

Hazudik a Századvég