HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Keresztes Lás...

Keresztes László Lóránt (LMP): A lelkiismeretem miatt nem nyomtam gombot a „túlhatalomtörvény” szavazásán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Szabó Zsolt fideszes képviselő nem szavazott a túlhatalomtörvény sarkalatos részeinek végszavazásán, az egyszerű többséget igénylő részeknél viszont igen. Kerestük a képviselőt, hogy ennek mi az oka. A közreadott, hivatalos mobiltelefonszámán nem sikerült őt elérnünk, de amint válaszol megkeresésünkre, frissítjük cikkünket.

Az LMP frakcióból többen nem szavaztak, köztük a frakcióvezető, vezérszónok Keresztes László Lóránt. A frakcióvezető tájékoztatása szerint őmaga a lelkiismeretére hivatkozva nem tudott sem igen, sem nem gombot nyomni. Igent azért nem, mert nagyon szigorú intézkedéseket kell hoznia a kormánynak a következő időszakban, de ezek hatékonyságához szükség van egy bizalmi légkörre, márpedig ő ezt nem érzi. Egy világos határidő megszabása kellett volna. Ugyanakkor nemmel sem tudott volna szavazni, hiszen olyan intézkedésekről is szó van, amelyek tényleg szükségesek ahhoz, hogy a kormány gyorsan tudjon reagálni. A jó intézkedések között említette a hiteltörlesztési moratóriumot és egyéb gazdasági intézkedéseket.

A szintén LMP-s Schmuck Erzsébet kora miatt nem volt jelen az Országgyűlésben, Demeter Márta pedig három hete adott életet a kisbabájának és vele van otthon. Hohn Krisztina „előre bejelentett hiányzóként” szerepel az Országgyűlés honlapján. Így a Lehet Más a Politika hat fős frakciójából négyen nem vettek részt a szavazáson.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,734lájkolóTetszik
3,784követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek