HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Szijjártó Pét...

Szijjártó Péter: Kétezernél is több lélegeztetőgép érkezik a héten

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Tízmillió maszk, 2,5 millió gyorsteszt és kétezernél is több lélegeztetőgép érkezik még ezen a héten hazánkba a koronavírus-járvány ellenni védekezés részeként – jelentette be Szijjártó Péter külügyminiszter az Országgyűlés hétfői ülésén.

Fontos ülés tart hétfőn az Országgyűlés, hiszen délután szavazhatnak a képviselők a túlhatalomtörvényről. Napirend előtt ezúttal is kormányzati beszámolóval indult az ülés, most Szijjártó Péter szólalt fel.

A külügyminiszter azzal kezdte, hogy mindenki láthatja, amint a világ legnagyobb és legerősebb gazdaságokkal rendelkező országai elképesztő kihívásokkal néznek szembe. Márpedig ha ez a járvány számukra ilyen nagy kihívást jelent, akkor világossá kell tenni magunk számára is, hogy elhúzódó védekezésre kell berendezkednünk. – Meg kell védeni a magyar emberek egészségét és életet, újra kell indítani a gazdaságot – mondta.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, nagy mértékben múlik a védekezés azon, hogy elegendő védőfelszereléssel rendelkezünk-e. Ez a világ valamennyi országa számára kérdés, ezért ma mindannyian Kína ajtaján kopogtatnak, sok esetben dörömbölnek.

HIRDETÉS

Közösen kéri az ellenzék: Legyen határideje a kormány „teljhatalmának” | Magyar Hang

Néhány órán belül megszavazhatja az Országgyűlés, legalábbis annak kormánypárti többsége a „túlhatalomtörvényt”.

A külügyminiszter szerint Magyarország időben lépett, a szükséges szerződéseket megkötöttük és a szállítások megindultak, hogy elegendő számú eszközzel rendelkezzen az ország. Az elmúlt héten hét repülőgép érkezett védekezéshez szükséges eszközzel, ezen a héten pedig további húsz repülőt várunk több száz tonnányi rakománnyal. Szijjártó Péter szavai szerint érkezni fog: 10 millió maszk, 2,5 millió gyorsteszt, 100 ezer védőruha és 2000-nél is több lélegeztetőgép.

A jobbikos Lukács László azt követelte, hogy a kormány a lehető leggyorsabban vezesse be a kötelező maszkviselést a közterületeken és nyilvános helyeken. Mindehhez a maszkokat pedig az állam biztosítsa. A Párbeszédet képviselő Kocsis-Cake Olívió pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a kínai szállítmányokkal kapcsolatban felmerülnek minőségi problémák.

Az MSZP-s Mesterházy Attila azt is sürgette, hogy az emberek egzisztenciáját is védeni kell. Külföldi példákat hozott, ahol az állam kifizeti a munkavállaló bérének 80 százalékát, ha nem bocsátja el őt főnöke. Ugyancsak gazdasági intézkedéseket tartotta fontosnak az LMP-s Keresztes László Lóránt is.

A DK-s Varju László pedig azt kérte, vizsgálják meg, hogy ne éljen vissza senki a védőfelszerelések árulásával. Utalt arra a hétvégi hírre, miszerint Szabó Tünde államtitkár rokonsága is ilyen eszközöket árul.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,743lájkolóTetszik
3,486követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek