HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Koronavírussa...

Koronavírussal fertőződtek lakók egy fővárosi idősotthonban

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A Pesti Úti Idősek Otthona öt lakóját koronavírus-fertőzés gyanújával szállították csütörtökön kórházba. A kórházban elvégzett tesztek mindannyiuk esetében igazolták a gyanút, koronavírus-tesztjük pozitív lett – közölte a Főpolgármesteri Hivatal pénteken.

A 444 által ismertetett közlemény szerint az időseket gondozó intézmény további 13 lakóját koronavírus-gyanús tünetekkel különítették el, pénteken pedig ők is kórházba kerültek. Hozzátették: jelenleg hivatalosan megerősített koronavírusos beteg nincs az intézményben, amire a X. kerületi tiszti főorvos azonnal járványügyi zárlatot rendelt el.

Sajnos megtörtént az, amitől mindannyian tartottunk – közölte Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán. Mint írta, a Pesti Úti Idősek Otthonában újabb óvintézkedéseket hoztak annak érdekében, hogy ne terjedjen tovább a vírus. Nagyon fontos, hogy a kórházakból csak negatív teszttel kerüljenek vissza az otthonokba az idős betegek.

Csütörtök óta nem romlott az állapotuk – mondta Karácsony Gergely a videóban. Hozzátette: a járványügyi vészhelyzet kihirdetésekor minden fővárosi idősgondozó intézményében látogatási tilalmat vezettek meg. Nem tudják, hogy került be a vírus.

HIRDETÉS

Nincs olyan dolgozó, vagy bentlakó jelenleg, akinek tünetei lennének – közölte. De a további fertőzések megfékezése érdekében az önkormányzat 200 koronavírus-tesztet végeztetett el egy magánlabor bevonásával, saját forrásból az ott dolgozóknál és a tüneteket mutatókkal kapcsolatba kerülteknél. A tesztek eredményét hamarosan megtudjuk, az ott dolgozók pedig minden védőfelszerelést megkaptak – fogalmazott a főpolgármester.

Az olasz városban attól félnek, hogy az idősotthon összes lakója megfertőződik | Magyar Hang

Karácsony Gergely kiemelte, hogy az otthonok lakói rendszeresen kerülnek kórházba, és nagyon sokszor úgy kerülnek vissza, hogy nem végezték el rajtuk a koronavírus-tesztet. Hozzátette: már többször kérték a kormányt, hogy csak negatív teszttel kerüljenek vissza az egészségügyi intézményekből, hogy a többiek egészségét is meg tudják védeni. Ezt kéri most is.

Azt is hozzátette, hogy a következő napokban is folytatják a teszteket a fővárosi önkormányzat idősotthonaiban.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,743lájkolóTetszik
3,486követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek