A rendőrség szerint visszaélt a gyülekezési joggal Hadházy Ákos

A rendőrség szerint visszaélt a gyülekezési joggal Hadházy Ákos

Hadházy Ákos független képviselőt igazoltatják a budapest Clark Ádám téren 2020. május 4-én (Forrás: Hadházy Ákos Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a rendőrség újabb levelére, amelyben közlik, a „gyülekezési joggal való visszaélés” miatt szabálysértési eljárás indult ellene, valamint a Momentum Mozgalom és Szél Bernadett, ugyancsak független országgyűlési képviselő ellen. A jelek szerint „a második kürtölés által okozott lelki sérülés feldolgozásához jutott el pártunk és kormányunk hatósága” – írja a képviselő.

A bejegyzésben megjegyzi, „Furcsa, hogy a rendőrök, vagy a Főnök vannak olyan ostobák, hogy szerintük egy ilyen szabálysértési eljárás megakadályoz abban, hogy újra arra kérjem az embereket: ne nézzék némán a kormány ámokfutását.”

Arról is ír, hogy szerinte szó sincs szabálysértésről, de ha mégis lenne, akkor is egy nagyobb bűncselekmény ellen tiltakoztak. Bejegyzésében hivatkozik Szepesházi Péter volt bírónak szintén a Facebookon megjelent bejegyzésére, amely a vonatkozó jogszabályt idézve sorolja, hogy az emberiség elleni bűncselekmény volt az, amely ellen felemelték szavukat, illetve amely ellen dudálással tiltakoztak.

Ismét igazoltatták Hadházy Ákost és a dudáló tüntetőket | Magyar Hang

Harmadik alkalommal hirdetett tüntetést a Lánchíd budai oldalán lévő Clark Ádám térre és környékére Hadházy Ákos, Szél Bernadett és a Momentum támogatásával. A Facebook-esemény leírása szerint a dudálással azt jelzik, hogy „nem nézzük némán az ámokfutását - a kórházakat kiürítő Kásler-tervet, a tesztelés szabotálását, a titkolózást, a diákok érettségiztetését a járvány csúcsán, a munkájukat vesztett emberek semmibe vételét, az önkormányzatok kisemmizését."

Hadházy vezetésével immár harmadik hete tiltakoznak autós dudálással Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter ágyfelszabadítós rendelete miatt a budapesti Clark Ádám téren.