HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Pikó: Több mi...

Pikó: Több mint egymilliárdot vesz el a kormány Józsefvárostól

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Csütörtökön kapta meg a Belügyminisztériumtól a levelet Pikó András, hogy a kormány 1,125 milliárd forint fejlesztési támogatást von el a kerülettől. Ezt az összeget is a járvány elleni védekezésre kívánják költeni.

Ahogy az ellenzéki polgármester Facebook-posztjából kiderült, az elvonások a következőkre vonatkoznak. Bölcsőde- és óvoda-fejlesztésre jutott volna kétszázmillió, a Horváth Mihály tér fejlesztésére 150 millió, a Semmelweis Egyetem II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika előtti parkoló fejlesztésére 60 millió, közbiztonsági fejlesztésekre 95 millió, önkormányzati bérlakás-fejlesztésekre pedig 620 millió forint.

Pikó szerint ezzel szemben Kocsis Máté parlamenti képviselő megígérte, hogy mindent meg fog tenni a kerületi fejlesztési pénzekért. „Felszólítom Kocsis Mátét, hogy mondjon le egyéni képviselői mandátumáról és a veszélyhelyzetet követően jöjjön előre hozott választás a körzetben: aki becsapja, megvezeti és megrövidíti választóit, az nem méltó az ő bizalmukra többé” – tette hozzá a kerületvezető, aki szerint a példátlan súlyú elvonás nem indokolható az ország gazdasági helyzetével, miután a kormány a veszélyhelyzet bejelentése óta kilencmilliárdot költött sporttámogatásokra is.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,997lájkolóTetszik
3,653követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Rogán Antaltól Gulyás Gergelyhez került a Fertő-tó fejlesztése

A Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. többek között egy százszobás szállodát és ökocentrumot építene a tó partján.