Pikó: Több mint egymilliárdot vesz el a kormány Józsefvárostól

Pikó: Több mint egymilliárdot vesz el a kormány Józsefvárostól

Pikó András (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csütörtökön kapta meg a Belügyminisztériumtól a levelet Pikó András, hogy a kormány 1,125 milliárd forint fejlesztési támogatást von el a kerülettől. Ezt az összeget is a járvány elleni védekezésre kívánják költeni.

Ahogy az ellenzéki polgármester Facebook-posztjából kiderült, az elvonások a következőkre vonatkoznak. Bölcsőde- és óvoda-fejlesztésre jutott volna kétszázmillió, a Horváth Mihály tér fejlesztésére 150 millió, a Semmelweis Egyetem II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika előtti parkoló fejlesztésére 60 millió, közbiztonsági fejlesztésekre 95 millió, önkormányzati bérlakás-fejlesztésekre pedig 620 millió forint.

Pikó szerint ezzel szemben Kocsis Máté parlamenti képviselő megígérte, hogy mindent meg fog tenni a kerületi fejlesztési pénzekért. „Felszólítom Kocsis Mátét, hogy mondjon le egyéni képviselői mandátumáról és a veszélyhelyzetet követően jöjjön előre hozott választás a körzetben: aki becsapja, megvezeti és megrövidíti választóit, az nem méltó az ő bizalmukra többé” – tette hozzá a kerületvezető, aki szerint a példátlan súlyú elvonás nem indokolható az ország gazdasági helyzetével, miután a kormány a veszélyhelyzet bejelentése óta kilencmilliárdot költött sporttámogatásokra is.