Már nem csak a Tankcsapda tarthat autós koncertet péntektől

Már nem csak a Tankcsapda tarthat autós koncertet péntektől

A Tankcsapda tagjai dedikálnak Dunaszerdahelyen 2019. február 16-án (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Annyira bevált a múlt hét végi két Tankcsapda-koncert, hogy újabb autós koncertek megrendezését teszi lehetővé egy kormányrendelet, amely csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben. Mint arról hírt adtunk, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a legutóbbi kormányinfón is arról beszélt, hogy „generálisan” és azonnali hatállyal engedélyezik autós koncertek megtartását.

A rendelet kitér rá, hogy az elmúlt hétvégén megrendezett koncertek – amelyek valójában csak a Tankcsapda két fellépését jelentik – biztonsági és járványügyi tapasztalatai is pozitívak voltak.

A közönség kedvezően fogadta az autós koncerteket, és igény merült fel arra, hogy újabbakat tartsanak. Ezért a rendelet életbe lépésétől, azaz péntektől újabb ilyen jellegű eseményeket lehet majd megtartani.

A koncertek feltételeit a szervezők határozzák meg, a résztvevőknek pedig az autóban kell tartózkodniuk az esemény alatt.

A múlt hétvégén egyedül a Tankcsapda zenekar tarthatott autós koncertet, Debrecenben és Székesfehérváron léptek fel. A NOX énekesnője, Péter Szabó Szilvia is zenélt volna, de neki erre nem volt lehetősége. A zenekar kapott hideget, meleget azért, amiért a kormány törvénymódosítással támogatta meg autós koncertjüket. A Tankcsapda később a Reggeli adásában magyarázkodott, mint mondták, mindezt a közönségért tették és bármelyik másik nagyobb zenekar utánuk csinálhatta volna. 

Azt is közölték, nem tudják, hogyan és kinek sikerült elintéznie, hogy egy külön kormányrendelettel tarthassanak két autós koncertet. Mint mondták: sosem voltak fideszesek és nem is lesznek, ahogyan politizálni sem akarnak.