HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Republikon: A...

Republikon: A Kutyapárt olyan népszerű Budapesten, mint az MSZP

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Budapesten a Magyar Kétfarkú Kutya Párt támogatottsága már elérte az MSZP-ét – derült ki a Republikon friss kutatásából, amelyről a HVG.hu számolt be. A felmérés egyébként a koronavírus elleni védekezés megítéléséről szólt, a résztvevők a kormánypártok és az ellenzék munkáját értékelték. Június 17-e és 24-e között kérdeztek meg ezer főt telefonon, a kutatás reprezentatív a budapesti felnőtt lakosságra.

A teljes népesség körében Budapesten a Fidesz-KDNP támogatottsága 21, a Momentumé 10, a DK-é 7 százalékos. A Kutyapárt, az MSZP és a Jobbik is három százalékon áll, a Párbeszéd és az LMP 2-2 százalékon, míg a Mi Hazánk 1 százalékot kapna. A biztos választók körében a kormánypártoknak 40 százalék jut, a Momentumnak 18, a Demokratikus Koalíciónak 14, a Kétfarkúnak és az MSZP-nek pedig 6-6 százalék. Itt a Jobbik már csak 5-öt, a Párbeszéd 4-et, az LMP pedig 3 százalékot kapna.

A budapestiek 54 százaléka elégedett a fővárosi önkormányzat munkájával, míg a kormányéval 45 az, 23 viszont kritikus. A budapesti városvezetés munkájával 17 százalék elégedetlen.

„Láthatjuk, hogy a fővárosiak körében az ellenzéki szavazók vannak többségben. A Momentum az elmúlt időszakban a legerősebb ellenzéki párttá tudott válni, ezzel Budapesten átrendeződött az ellenzéki térfél, a DK némileg háttérbe szorult” – fogalmazott a Republikon.

A HVG.hu felidézte azt is, hogy a Medián legutóbbi felmérése szerint Budapesten a Fidesz 33, az ellenzék pedig 31 százalékon állt. A tavalyi EP-választáson a fővárosban a Fidesz listája 41,2, a DK-é 19,8, a Momentumé 17,4, az MSZP-Párbeszédé 9, a Kétfarkúé 3,8, a Jobbiké 3,2, az LMP-é 3, a Mi Hazánké pedig 2,3 százalékot kapott.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,544lájkolóTetszik
3,763követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Más embernek ez a mócsing a torkán akadna” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Váncsa Istvánnal, Hegedűs D. Gézával és Kemenesi Gáborral. Riport a Fertő tóról, ahol betonozni tervez a NER. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek